Aikuisten kerho --------------------------------------------------------------
08.05.02 Webmaster

Aikuisten kerhon ohjelma
kevätkaudella 2002

Aikuisten kerho kokoontuu keväällä pääsääntöisesti joka toinen tiistai. Kokoontumiset ovat tavallisesti Ursan toimistolla klo 18. Ohjelman muutoksista ja täydennyksistä ilmoitetaan tällä sivulla. Kerhon tilaisuuksiin on vapaa pääsy eikä edellytä ilmoittautumista. Kerhon vetäjä on Juha Gustafsson, puh. (09) 1914 4180 t tai 871 3084 k, sähköposti: gustafss (a) ursa.fi.


Ti 8.1. ESA (*)

Aloitamme uuden vuoden keskustelemalla Euroopan Avaruusjärjestöstä ja sen toiminnasta. Keskustelua pohjustaa Juha Gustafsson.

Ti 22.1. Muuttuvat tähdet

Ursan muuttuvien tähtien harrastusryhmän vetäjä Timo Kinnunen kertoo muuttuvista tähdistä ja niiden havaitsemisesta.

Ti 5.2. Tornivierailu

Selkeällä säällä vierailemme Ursan tähtitornilla. Muussa tapauksessa keskustelemme harrastajan kiikarikohteista.

Ti 26.2. Meteorien ennustaminen

Esko Lyytinen kertoo meteorimyrskyjen ennustamisesta. (Ohjelmanmuutos: Jukka Tervamäen esitys siirtyy myöhempään ajankohtaan)

Ti 12.3. Meteorien ja taivaankappaleiden radat (Huom. sijainti!)

Meteoriaiheesta jatketaan myös tällä kerralla. Jukka Tervamäki kertoo meteorien ja muiden taivaankappaleiden ratojen laskennasta. Jukka esittelee tarkoitukseen kehittämäänsä tietokoneohjelmaa. Kokoontuminen poikkeuksellisesti Jukan kotona Marjaniemessä (Harmaapaadentie 12A, uuden puhelinluettelon karttasivu 54, ruutu 78-93) kello 18. Paikalle on Itäkeskuksesta reilu kilometri. Lähimmäs kulkee Itäkeskuksen ja Herttoniemen metroasemilta bussi 93.

Ti 26.3. Ursan kevätkokous

Ursan kevätkokous pidetään Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6) kello 18 alkaen, joten tällä kerralla ei ole varsinaista aikuisten kerhon kokousta.

Ti 9.4. Komeetta Ikeya-Zhang

Keskustelun aiheena eräs tämän kevään mielenkiintoisimmista kohteista, komeetta C/2002 C1 eli Ikeya-Zhang.

Ti 7.5. Myrskybongaus

Myrskybongaus on Ursan tuoreimpia harrastusjaostoja. Jaosto keskittyy nimensä mukaisesti ilmakehän äärimmäisiin ilmiöihin. Jaostoa ja sen toimintaa tulee esittelemään Ari-Juhani Punkka.


(*) merkityillä päivämäärillä on selkeällä säällä vaihtoehtona vierailu Ursan tornille. Tällöin mahdollinen muu ohjelma siirtyy myöhempään ajankohtaan.
Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry
Raatimiehenkatu 3 A 2, 00140 Helsinki
(09) 684 0400, (09) 6840 4040 telefax
ursa@ursa.fi