Suomen observatoriot Snowriver Observatory Sahannevan observatorio Nyrölän observatorio Härkämäen observatorio Jakokosken observatorio Hankasalmen observatorio Komakallio Slope Rock Observatory Tähtikallion havaintokeskus Lahden Ursan observatorio DarkDide Observatory Iso-Heikkilä ja Kevola
Suomen havaintotorniverkon
observatoriot

Tervetuloa Suomen havaintotorniverkon sivuille

Havaintotorniverkko on yhdistysten ja yksityisten harrastajien havaintoasemien verkosto, jonka tarkoituksena on edistää yhteydenpitoa vakavammista havaintohankkeista kiinnostuneiden kesken.

Torniverkko

Tälle sivustolle on kerätty kaikki tarpeellisimmat tiedot havaintotorniverkon jäsenobservatorioista ja meneillään olevista havaintokampanjoista. Sivuston tarkoituksen on toimia ns. hyppyporttina yhdistyksien ja yksityisten henkilöiden havaintoasemien kotisivuille sekä tarjota yhteystietoja joiden avulla voi ottaa yhteyttä kuhunkin havaintoasemaan.

Tsekatkaa myös toisen havaintoverkoston, Finsprite-projektin nettisivut. Kyseisen hankkeen tavoitteena on luoda puitteet verkostolle, jolla saataisiin käsitys Suomessa havaittavien yläsalamoiden yleisyydestä.