Kirjaudu tai rekisteröidy

Tähtitaivas nyt

Heinäkuu: Aurinko ja Kuu
Aurinko- ja kuutapahtumat heinäkuussa 2017. Heinäkuussa ei ole vielä pimeää missään päin Suomea. Kuun lopussa taivas on kuitenkin ainakin Etelä-Suomessa sen verran tumma, että joitain tähdenlentoja ja kirkkaimpia syvän taivaan kohteita voi yrittää katsella. Täysikuu näkyy yöllä 8./9.7.
Lue lisää »

Heinäkuu: Planeetat
Heinäkuun vaalealla yötaivaalla näkyvät Venus, Mars, Jupiter ja Saturnus sekä himmeä Uranus.
Lue lisää »

Heinäkuu: Tähtitaivas
Heinäkuussa taivas on vielä kovin valoisa. Eteläisimmässä Suomessa on kuitenkin helposti nähtävissä joitakin tähtiä yön pimeimpään aikaan. Joutsenen Denebin, Lyyran Vegan ja Kotkan Altairin muodostama kesäkolmio on korkealla etelässä. Kuun loppupuolella ainakin Etelä-Suomessa alkaa erottua kunnolla myös muita tähtikuvioita.
Lue lisää »

Heinäkuu: Ilmakehän ilmiöt
Toukokuun ilmakehän ilmiöihin kuuluvat tyypillisesti valaisevat yöpilvet, sateenkaaret sekä erilaiset sumu- ja kasteilmiöt.
Lue lisää »

Valaisevat yöpilvet
Kesäyöllä voi pohjoisella taivaalla nähdä valkoisena tai sinertävinä hohtavia valaisevia yöpilviä. Ne ovat korkealla ilmakehässä leijuvia Auringon valoa heijastavia jääkiteistä muodostuneita pilviä.
Lue lisää »

Tähtikartta

Helsinki 24.7.2017 klo 23.00

Ilmansuuntien tunnukset pohjoinen (P), länsi (L), etelä (E) ja itä (I) on merkitty kartan reunoille. Taivaanlaki on kartan keskellä.

Mahdolliset paljain silmin näkyvät planeetat on merkitty karttaan kirjaintunnuksin: Merkurius (m), Venus (V), Mars (M), Jupiter (J) ja Saturnus (S). Kuu on merkitty karttaan keltaisella ympyrällä, jonka sisälle on piirretty Kuun vaihe.

Isompi muuteltava tähtikartta »

Taivaalla tänään

Tapahtumat

  • Ei mainittavia tapahtumia

Kuun vaihe (klo 14)

vaihe: 1 %
kasvava sirppi
ikä: 0 päivää
 

Taivaalla heinäkuussa

Aurinko ja kuu Planeetat Tähtitaivas Pimennykset Kääpio- ja pikkuplaneetat, komeetat Meteorit Ilmakehän ilmiöt

Otsakkeen kuvat: Timo-Pekka Metsälä