Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Tue ursaa

Uutelan tähtipolku houkuttelee ulkoilemaan pimeään

Haluaisitko nähdä tähtitaivaan? Lähtisitkö ulkoilemaan, vaikka on jo pimeää? Tervetuloa taskulamppuseikkailulle tähtitaivaan ihmeiden äärelle!

Uutelan Tähtipolku on täysin omatoimisesti kuljettava Ursan tähtirasteja sisältävä heijastinpolku Vuosaaressa. Kilometrin mittainen Tähtipolku alkaa Kahvila Kampelan vierestä metsäpolulta ja päättyy Niemenapajan tulipaikalle. Edestakainen matkan pituus on noin 2 km.

Uutelan Tähtipolku sopii koko perheelle! Polulla seikkailevat Popin ja Pikkukarhun avaruusmatka –kirjasta tutut tähtikuviohahmot.

Nappaa retkelle mukaan:
⭐ Tasku- tai otsalamppu
⭐ Lämmintä vaatetta
⭐ Eväät ja istuinalusta
⭐ Seikkailumieltä

Huomaathan, että Uutelan rantareitillä ei ole talvikunnossapitoa ja polku voi olla jäinen. Uutelan Tähtipolulla kuljetaan omalla vastuulla.

Koronarajoitusten mukaisesti polulla ei järjestetä tapahtumia ja ulkoillessakin huolehditaan turvaväleistä. Pyydämme kiinnittämään erityistä huomiota tulipaikalla oleskeluun ja suosittelemme eväitä, jotka eivät vaadi nuotiolla lämmittämistä.

Uutelan Tähtipolun toteutuksesta vastaavat: Mira Lainiola (Luontohetkiblogi) ja Tuukka Perhoniemi (Ursa ry) sekä kuvittajat Juhani Anttila ja Maria Ilvonen. Polun toteutuksen mahdollistavat polkua huoltavat vapaaehtoiset.

Uutelan Tähtipolku asennetaan maastoon maanantaina 14.12.2020. Polku on maastossa tammikuun 2021 loppuun ja sillä on Helsingin kaupungin myöntämä lupa.

Mukana Uutelan Tähtipolun seikkailutunnelmissa ovat Kahvila Kampela sekä Pienten Helsinki! Nappaa eväät mukaan Kampelalta (klo 10–18) ja pysy polulla seuraamalla Tähtipolun mobiilireittiä Pienten Helsingissä.

Jaa retkitunnelmia somessa #uutelantähtipolku ! Tervetuloa seikkailulle!

Tapahtuma Facebookissa

Kartat Maria Ilvonen
Bannerikuva Maria Ilvonen ja Juhani Anttila
Rastikuvitukset ja taitto Juhani Anttila