Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Tähtiharrastuspäivä 28.8.2021

Valtakunnallinen tähtiharrastuspäivä on vuosittainen tähtiharrastuksen teemapäivä. Sitä vietetään elokuun viimeisenä lauantaina. Paikalliset tähtiharrastusyhdistykset ja yksittäiset tähtiharrastajat eri puolilla Suomea esittelevät tällöin toimintaansa sekä järjestävät tähtitieteeseen ja -harrastukseen liittyvää ohjelmaa.

Tähtiharrastuspäivän ajankohdaksi on valittu ajankohta, jolloin illat alkavat vähitellen tummentua ja ihmiset etsivät syksyn alkaessa uusia harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita. Päivä onkin mainio hetki tutustua tähtitieteen ja taivaan tarkkailun maailmaan.

Seuraavilla paikkakunnilla järjestetään erityistä tähtiharrastusohjelmaa 28.8.2021:

Jyväskylä / Jyväskylän Sirius

Jyväskylän Sirius Ry järjestää virtuaalisen tähtinäytöksen lauantaina 28.8. klo 22–00. Kaukoputkena on Unistellarin eVscope ja näyttäjänä Petri Tikkanen. Säävaraus.

Osallistu virtuaaliseen tähtinäytökseen (Teams)

Yhdistys Facebookissa

Järvenpää / Altair

Keski-Uudenmaan Altair päivystää Tähtiharrastuspäivänä somekanavillaan, esittelee harrastusta sekä vastailee yleisön kysymyksiin.

Tapahtuma yhdistyksen sivuilla

Yhdistys Facebookissa | Yhdistys Instagramissa

Kouvola / Konut Tählet

Konut Tählet ry järjestää illalla klo 21 alkaen tähtinäytöksen Jaalan tähtitornilla (Kiislahdentie 42). Tornilla tutustutaan syystaivaan 2021 tarjontaan ensin luennon avulla, ja sen jälkeen tornissa sään salliessa.

Tapahtuma Facebookissa

Salo / UrSalo

UrSalo esittelee tähtitieteen harrastusta, tähtitornia ja havaintovälineitä klo 19 alkaen Halikon vesitornin tähtitornilla. Sään salliessa katsellaan myös Auringon pilkkuja, Kuuta ja planeettoja.

Näytöksestä ainakin osa striimataan yhdistyksen YouTube-kanavalle (UrSalo Studio).

Tapahtuma YouTubessa

Tapahtuma yhdistyksen sivulla

Tampere / Tampereen Ursa

Tampereen Ursa järjestää 28.8.2021 kello 14.00 - 15.30 virtuaalisen tilaisuuden, jossa kuullaan lyhyitä (max 15 min) esityksiä monista eri aiheista.

Osallistu tilaisuuteen (Google Meet)

Yhdistys Facebookissa

 

 

RSS Zeniitti

Tapahtumakalenteri

RSS Avaruus.fi-foorumi