Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Aurinkokunta laskeutuu Aleksanterinkadulle

Kuva Ursa / Juha Riissanen CC BY-NC-SA 2.0

27.8.2016

Kolmensepänaukio, Aleksanterinkatu
klo 12-16
Helsinki

Mahtuuko aurinkokunta Aleksanterinkadulle? Kuinka kaukana maapallo olisi, jos Aurinko olisi halkaisijaltaan vain 30-senttinen? Miten pieni se olisi? Missä Kuu olisi? Kuinka kauas on käveltävä, jotta saavuttaa Neptunuksen?

Ursa kutsuu sinut kävelemään aurinkokunnan läpi valtakunnallisena tähtiharrastuspäivänä, jota vietetään ympäri Suomea joka elokuun viimeisenä lauantaina. Löydät Auringon sekä sisimmän aurinkokunnan planeetat Ursan lipun alta Kolmen sepän kupeesta. Jos sää sallii, pääset myös katsomaan Ursan kaukoputken läpi, mitä todellisen Auringon pinnalla tapahtuu.

Osallistu tähtiharrastuspäivään!

Valtakunnallista tähtipäivää voi seurata sosiaalisessa mediassa hashtagilla #tähtiharrastuspäivä. Voit osallistua itsekin, seurasta tai sijainnista riippumatta! Miltä näyttää sinun tähtiharrastuksesi? Ota perhe tai kaverit mukaan ja mene vaikka bongaamaan iltataivaalta tuttuja ja vieraampia tähdistöjä.

» Tähtiharrastuspäivän ohjelmaa muualla Suomessa

Ursan yhteistyökumppaneina tapahtumassa toimivat Helsingin kaupunki, Ovenia, Tallberg konserni, Ilmarinen, KappAhl, Senaatintorin jäätelökioski ja Oy Majakkalaiva Ab.

 

Lisätietoja:
Anne Liljeström, tiedottaja
puh. 09 6840 4010
anne.liljestrom [ät] ursa.fi

RSS Zeniitti

Tapahtumakalenteri

RSS Avaruus.fi-foorumi