[Yhdistys-l] Stella Arcti 2020 palkintoehdotuksia pyydetään

Rauno Paivinen rauno.paivinen at hotmail.com
Su Joulu 29 11:17:19 EET 2019


Hei Kaikki
Stella Arcti 2020 ehdotusten määräaikaa on päätetty jatkaa 31.1.2020 saakka, vielä ehditte mukaan ehdottamaan palkinnon saajia.

terveisin,

Stella Arcti -palkintoraati:

Eeva-Kaisa Ahlamo

Rauno Päivinen

Harri Haukka

Dennis Lehtonen

________________________________
Lähettäjä: Rauno Paivinen
Lähetetty: perjantai 8. marraskuuta 2019 6.43
Vastaanottaja: ryhma-aktiivit at ursa.fi <ryhma-aktiivit at ursa.fi>; Jaostolista <jaostot-l at ursa.fi>; yhdistys-l at ursa.fi <yhdistys-l at ursa.fi>; ursainfo-l at ursa.fi <ursainfo-l at ursa.fi>
Aihe: Stella Arcti 2020 palkintoehdotuksia pyydetään

Hei Kaikki

On taas se aika vuodesta, jolloin ryhdytään etsimään Stella Arcti -palkittavia harrastajia.

Stella Arcti on perinteinen Ursan jakama palkinto ansioituneille harrastajille. Palkintoja jaetaan 2-3 kpl vuosittain ja jakotilaisuus on tavallisimmin Tähtipäivien yhteydessä. Stella Arctiin puitteet määriteltiin Cygnus 88 -tapahtumassa Seilin saarella. Merkittävinä arkkitehteinä palkinnolle toimivat mm. Marko Pekkola ja Aarre Kellomäki. Palkintoja on jaettu Rovaniemen tähtipäivistä vuodesta 1988 lähtien.

Palkittavat valitsee Stella Arcti -palkintoraati lähetettyjen ehdotusten ja oman asiantuntemuksensa perusteella. Ursan hallitus päättää palkittavista harrastajista raadin ehdotusten pohjalta.

Vuoden 2020 Stella Arcti -palkinto jaetaan ansioituneille tähtitieteen harrastajille Tampereen Tähtipäivillä maaliskuussa 2020.

Ohjeellisesti palkinnon jakamisessa pyritään noudattamaan seuraavia kategorioita:

Merkittävä havainto

Harrastaja on tehnyt kuluneen vuoden aikana kansainvälisesti tai kansallisesti merkittävän havainnon. Tässä on usein kyseessä jostain uudesta löydöstä tai tulos on muuten tieteellisesti merkittävä.

Ansiokas havaintotoiminta

Harrastaja on ansioitunut havaintotyössä (myös valokuvaus) kuluneen vuoden aikana. Kyseessä voi olla pitkäjännitteinen, useita vuosia kestänyt havaintotyö tai lyhytkestoisempi, mutta muuten merkittävä havaintosarja.

Ansiokas harrastustoiminta

Harrastaja on ansioitunut jollain harrastustoiminnan alueella. Tällaista voi olla esim. yhdistystoiminta, kansanvalistus, laiterakentaminen yms. Tämän kategorian mukaan palkinnon ovat saaneet usein pitkän linjan harrastajat.

Palkintojen jakamisessa on pyritty huomioimaan myös nuoret tähtitieteen harrastajat ja uudet tulokkaat, jotka ovat jo harrastuksensa alkuvaiheessa saavuttaneet merkittäviä tuloksia. Edellämainitut kategoriat ovat viitteellisiä. Palkintoja voidaan jättää jakamatta tai samasta kategoriasta saatetaan poikkeustapauksissa myöntää useampia palkintoja.

Lisää Stella Arcti -palkinnosta ja palkituista löytyy osoitteella
https://www.ursa.fi/tietoa-ursasta/kunnianosoitukset/stella-arcti.html
Tähtitieteellinen yhdistys Ursa: Stella Arcti -palkinto<https://www.ursa.fi/tietoa-ursasta/kunnianosoitukset/stella-arcti.html>
Stella Arcti on Ursan vuosittain jakama palkinto ansioituneille harrastajille. Palkintoja jaetaan 2-3 kpl vuosittain ja jakotilaisuus on yleensä Tähtipäivien yhteydessä. Stella Arctin puitteet määriteltiin vuoden 1988 Cygnus-tapahtumassa ja palkintoja on jaettu saman vuoden Rovaniemen tähtipäivistä alkaen.
www.ursa.fi

Sinulla on mahdollisuus ehdottaa jotain harrastajaa tai harrastajia palkinnon saajiksi. Lähetä ehdotuksesi perusteluineen Stella Arcti -palkintoraadille osoitteella StellaArctiRaati at ursa.fi. Ehdotusten tulee olla perillä 31.12.2019 mennessä.

terveisin,

Stella Arcti -palkintoraati:

Eeva-Kaisa Ahlamo

Rauno Päivinen

Harri Haukka

Dennis Lehtonen


Lisätietoja postituslistasta Yhdistys-l