[tekokuut-l] hauskahko havainto

Kai Hamalainen kaih at email.com
Ti Maalis 19 10:08:40 EET 2002


Hei kaikille,

Tarkoitus oli havaita Iridium-välähdys 7.3.02 ilitana ja näin tapahtuikin. HA:n ennusteen mukaan klo 20:25 piti melko suoraan pohjoisessa 23 asteen korkeudella tapahtua Iridium 55:n kirkastuminen -7 mag asti. Tämä tietysti houkutteli havaitsemaan, vaikka Iridiumit eivät muuten enää oikein innosta.

Tekokuu ilmestyi oikeaan paikkaan, mutta kirkastui vain noin 1 mag asti. Olin aika ihmeisssäni että kuinka HA:n ennuste meni näin poskelleen, mutta heti silloin samaa reittiä kirkastui toinen tekokuu upeasti -7 mag asti. Tarkistin ennusteen, siinä ei mainittu mitään toisesta, himmeämmästä, Iridiumista samassa paikassa suunnilleen samaan aikaa. Eli: sattumalta samassa paikassa taivasta kirkastui jokin muu kuin Iridium-tekokuu ja vieläpä samaan tyyliin. Ehkä tämä nyt ei niin hirveän harvinaista ole. Kyllähän tekokuita kulkee näennäisesti peräkanaa, "törmäilevät" toisiinsa jne.

Havaintopaikkana tässä 7.3.02 havainnossa oli tällä kertaa Vantaa, 60.3/24.8 astetta.

-KaiH-  
-- 

_______________________________________________
Sign-up for your own FREE Personalized E-mail at Email.com
http://www.email.com/?sr=signup

Win the Ultimate Hawaiian Experience from Travelocity.
http://ad.doubleclick.net/clk;4018363;6991039;n?http://svc.travelocity.com/promos/winhawaii/Enemmän tietoa listasta Tekokuut-l