12.4.10 ursa(a)ursa.fi

Valtakunnalliset tähtipäivät Mikkelissä 17.–18.4.

37. tähtipäivät saapuvat ensimmäistä kertaa Mikkeliin ja Etelä-Savon maakuntaan. Monipuoliset esitelmät, planetaarionäytökset ja muut tapahtumat lähestyvät tähtitiedettä ja -harrastusta useista näkökulmista.

"Tavoitteenamme on tehdä tähtipäivistä koko kansan tapahtuma ja saada ihmiset kiinnostumaan tähtiharrastuksesta ja -tieteestä", kertoo päivien pääjärjestäjä, Mikkelin Ursan puheenjohtaja Aki Taavitsainen. Tähtipäivät kokoavat yhteen ansioituneita tähtitieteen ammattilaisia, alan harrastajia, lukuisia tähtiyhdistyksiä sekä runsaasti yleisöä.

Pääpuhujina ovat avaruustähtitieteen professorit Esko Valtaoja Turun yliopistosta ja Karri Muinonen Helsingin yliopistosta. He vievät kuulijansa universumin ihmeiden äärelle sekä avaavat asteroidien ja komeettojen salaisuudet. Tähtipäivillä kuullaan myös asiantuntijoiden puheenvuoroja supernovista, eksoplaneetoista, meteoreista ja tähtiharrastuksesta. Ursan planetaario vie yleisön tähtitaivaan alle. Kävijät voivat myös tutustua erilaisiin havaintolaitteisiin ja saada opastusta niiden käyttöön.

Tähtipäivät avaa Mikkelin kaupungin kehitysjohtaja Soile Kuitunen.

Tähtipäiville ovat tervetulleita kaikki tähtiharrastajat ja tähtitaivaasta kiinnostuneet ihmiset vauvasta vaariin. Päivillä jaetaan myös Ursan vuosittainen Stella Arcti -palkinto ansioituneille tähtiharrastajille. Tähtipäiville on kaikilla vapaa pääsy.

Tapahtuma järjestetään Mikkelin ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan kampuksella (Raviradantie 16, 50100 Mikkeli). Mikkelin Ursa ry järjestää 37. tähtipäivät yhteistyössä Tähtitieteellinen yhdistys Ursan kanssa.


Linkkejä

Tähtipäivät
Tähtipäivien ohjelma

Lisätietoja

Aki Taavitsainen
tähtipäivien pääjärjestäjä,
puheenjohtaja, Mikkelin Ursa
puh: 044 575 5290
s-posti: aki taavitsainen (at) hotmail com.