9.10.07 ursa(a)ursa.fi

Ursan nuorisotyö näkyy Tietopöllö-palkinnossa

Hannu Karttusen kirjoittama Tiedettä kaikille -kirjasarja palkittiin Suomen tietokirjailijoiden Tietopöllö-palkinnolla. Tähtitieteellinen yhdistys Ursan kustantaman kirjasarjan menestys kertoo osaltaan Ursan nuorisotyön laajuudesta.

Ursan toiminnassa lapset ja nuoret ovat keskeisessä asemassa. Palkintoperusteissa todetaan: "Ursan ohjelmaan kuuluu runsaasti nuorisotyötä. Ursa kiertää mm. Järjestämässä tähtinäytöksiä peruskouluissa, ylläpitää nuorten tähtiharrastusta kerhotoiminnalla sekä järjestää lasten ja nuorten leirejä".

Tähtikerhojen nuorimmat ovat alle kouluikäisiä vanhimpien ollessa aikuisuuden kynnyksellä. Kerholaiset tutustuvat tähtitieteeseen ensiksi leikkien kautta, mutta iän karttuessa tieto ja yhdessä tehdyt projektit esimerkiksi kaukoputken rakennus ovat keskeisiä.

Ursan planetaario kiertää vuoden mittaan useat Suomen koulut. Kosketus maailmankaikkeuteen planetaarion pimeydessä on vaikuttava elämys monelle nuorelle ja saattaa innostaa heidät syvemmälle luonnontieteiden pariin.

Nuoret lukijat muistetaan myös Ursan kustantamissa kirjoissa. Hannu Karttusen Tiedettä kaikille -kirjasarja on tarkoitettu erityisesti täydentämään peruskoulussa ja lukiossa opittuja tietoja. Tietopöllö-palkinnon perusteluissa todetaan: "että matematiikka ja fysiikka eivät ole pelkkiä kaavoja vaan eräänlaista leikkiä lukujen ja ilmiöiden parissa." Ne laajentavat nuorien lukijoiden näkökulmaa luonnontieteisiin ja toivottavasti innostavat lukijansa perehtymään aiheisiin syvemmin.


Linkkejä

Suomen tietokirjailijoiden Tietopöllö-palkinto
Tiedettä kaikille -kirjasarja

Lisätietoja

Walter Rydman, tiedottaja
Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry.
(09) 684 0400
walter.rydman(a)ursa.fi