18.4.04 ursa@ursa.fi

Ursa palkitsi tähtiharrastajia

Ursa jakoi perinteisen Stella Arcti -palkinnon kolmelle ansioituneelle harrastajalle lauantaina 17.4. Seinäjoella järjestettyjen Tähtipäivien yhteydessä. Lisäksi kaksi jo aiemmin palkittua harrastajaa sai kunniamaininnan.

Vantaalainen Markus Tuukkanen ja tamperelainen Riku Henriksson tekivät ensimmäisenä maailmassa visuaalihavainnon gammapurkauksen jälkihehkusta maaliskuussa 2003. Kohde GRB030329 on hyvin vaativa ja heikkovaloinen, mikä tekee sen havaitsemisesta haastavan. Markus Tuukkanen palkittiin Stella Arctilla, ja jo aiemmin palkittua Riku Henrikssonia muistettiin kunniamaininnalla.

Keuruulainen Satu Hietala ja säräisniemeläinen Jarmo Moilanen löysivät Suomesta uuden meteorittikraatterin. Kraatteri osoittautuu todennäköisesti lajissaan Suomen vanhimmaksi. Kraatterin löytäneistä harrastajista Satu Hietala palkittiin Stella Arctilla, ja jo aiemmin palkittua Jarmo Moilasta muistettiin kunniamaininnalla.

Kirkkonummelainen Seppo Linnaluoto palkittiin pitkäaikaisesta kansanvalistustyöstä ja tähtiharrastuksen edistämisestä Ursan ja Kirkkonummen komeetan parissa.


Lisätietoja: jtk@ursa.fi