Ursa   Uutisia   Tiedotteet   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

20.10.2004 ursa@ursa.fi

Uutuus Esko Valtaojalta


Esko Valtaoja voitti Tieto-Finlandia-palkinnon vuonna 2002 teoksellaan Kotona maailmankaikkeudessa. Uudessa kirjassaan Avoin tie - kurkistuksia tulevaisuuteen hän suuntaa katseensa tulevaisuuteen.

"Tämä on minun kirjani tulevaisuudesta, ihmisen ja elämän arvokkuuteen ja meidät luoneen maapallon ja maailmankaikkeuden kunnioittamiseen uskovan optimistin kirjoittama kirja. Kotona maailmankaikkeudessa pohti Gauguinin kahta ensimmäistä kysymystä: Mistä tulemme? Keitä olemme? Tämä on kirja kolmannesta kysymyksestä: Minne menemme? On varmaan tarpeetonta sanoa, että tämä kirja ei kerro tulevaisuudesta yhtään mitään; edes minä en ole niin arrogantti, että kuvittelen voivani nähdä tulevaisuuteen - oli se sitten jo olemassa tai ei. Tiedämme minne olimme menossa vasta kun olemme siellä. Mutta me voimme kurkistella, arvailla, toivoa ja varoa - koko ajan muistaen, että me emme vain matkaa tulevaisuuteen, me myös teemme tulevaisuutta."

Esko Valtaoja on Turun yliopiston avaruustähtitieteen professori, hän toimii myös vaimonsa taidegallerian puksuna, joka noutaa paketteja postista, skannaa verkkonäyttelyiden grafiikkaa ja kokkaa kiinalaista ruokaa taiteilijoille.

Kirja julkistetaan Helsingin kirjamessuilla sunnuntaina 31.10., jolloin Maarit Tastula haastattelee Esko Valtaojaa klo 15 Eino Leino -lavalla. Esko Valtaoja on tiedotusvälineitten tavattavissa kirjamessuilla Helsingin messukeskuksessa sunnuntaina 31.10. klo 13 ja klo 16 huoneessa 307 (pääsisäänkäynti, 3. krs).

Esko Valtaoja: Avoin tie - kurkistuksia tulevaisuuteen
275 sivua, hinta 25 euroa
ISBN 952-5329-39-9Lisätietoja ja oheiset lehdistökuvat suurempina tiedostoina: Suvi Syrjä, puh. (09) 6840 4061, sähköposti suvi.syrja@ursa.fi.

Kuvia julkaistaessa lähteenä mainittava: Ismo Luukkonen/Ursa


Kuva 1.

Kuva 2.

Kuva 3.