13.7.2000 Ursa

Ursan lehdistötiedote 13.7.2000

KUTSU TIEDOTUSVÄLINEIDEN EDUSTAJILLE

Tähtiharrastajat tapaavat Cygnuksella 20.-23.7.

Tähtiharrastajat kokoontuvat Porvoon Övikiin 20.-23.7. Cygnus-kesätapahtumaan. Kesäisen tähtiharrastustapahtuman järjestää paikallinen tähtiharrastusyhdistys Porvoon Ursa yhdessä Tähtitieteellinen yhdistys Ursan kanssa. Paikalle odotetaan noin 150 osallistujaa.

Cygnuksen tarkoituksena on saattaa tähtiharrastajat yhteen myös valoisana aikana, jolloin havaintomahdollisuudet ovat huonoimmillaan. Monipuolisesta ohjelmatarjonnasta vastaavat Ursan harrastusjaostot. Jaostot järjestävät paikalle erilaisia työpajoja, joissa on muun muassa tavoitteena valmistaa kaukoputken peili hiomalla. Lauantain ohjelmassa on meteoritutkija Esko Lyytisen esitelmä syksyn leonidien tähdenlentoparvesta ja sen ratalaskennasta.

Tällä kertaa tähtiharrastajille on luvassa myös havainnointia, sillä komeetta C/1999 S4 (Linear) on lähellä Maata. Komeetta ei kuitenkaan ole yhtä hätkähdyttävä kuin muutama vuosi sitten kiinnostusta herättäneet Hyakutake ja Hale-Bopp, sillä se ei todennäköisesti näy paljain silmin heinäkuun vaalealta taivaalta. Harrastajat yrittävät silti löytää sen kaukoputkilla tai kiikareilla, mikäli sää vain sallii.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita vierailemaan Cygnuksella perjantai- ja lauantai-iltapäivinä ja iltoina. Vierailusta pyydetään ilmoittamaan etukäteen Cygnuksen järjestäjille.

Cygnuksen verkkosivut löytyvät osoitteesta www.ursa.fi/yhd/porvoo/cygnus _____________________________________________________________
Lisätietoja: Suvi Syrjä, 050 540 7062
www.ursa.fi/yhd/porvoo/cygnus

Ajo-ohje:

Övikin leirikeskus sijaitsee meren rannalla 17 km Porvoon keskustasta. Helsinkiin on matkaa 67 km.

Aja Porvoon keskustaan Mannerheiminkadulle (esimerkiksi valtatie seitsemää). Käänny etelään viitan "Virvik" suuntaan Sibeliuksenbulevardille. Bulevardi vaihtuu Pihlajatieksi. Jatka Pihlajatietä Sondbyn suuntaan. Vasemmalla puolella tietä olevan Porvoon sairaalan jälkeen käänny t-risteyksessä vasemmalle Tarkkistentielle (yhdystie 1552). Aja 6,4 kilometriä suoraan, Sondbyn suuntaan. Käänny vasemmalle viitan "Övikin leirikeskus" suuntaan Voolahdentielle. Aja 7,6 kilometriä. Käänny oikealle viitan "Övikin leirikeskus, Övik lägergård" suuntaan Övikintielle. Aja suoraan, kunnes saavut tapahtumapaikalle.

Ursan lehdistötiedotteet

[Etusivu] [Apua][Hakemisto][Uutta]