26.4.2000 Ursa

VAPAASTI TIEDOTUSVÄLINEIDEN KÄYTTÖÖN

Tähtiharrastajien Tähtipäivät Järvenpäässä

31.3.—2.4.2000 järjestetään Tähtipäivät Järvenpäässä Kyrölän koululla. Tapahtuman järjestää paikallinen tähtiyhdistys Keski-Uudenmaan Altair.

Tämänvuotisten tähtipäivien teemoina ovat tähtitieteen kouluopetus ja tähtiharrastajien havaintovälineet. Aiheita käsitellään erilaisin näyttelyin ja esitelmin. Monipuolinen esittelymateriaali antaa muun muassa opettajille hyvät mahdollisuudet tutustua käytännöllisiin keinoihin opettaa tähtitiedettä. Osallistujille on luvassa lisäksi planetaarionäytöksiä Ursan planetaariossa.

Stella Arctit tähtiharrastuksen konkareille

Stella Arcti -palkinto on Ursan jaostojen myöntämä tunnustus ansioituneille tähtiharrastajille. Palkinnot jaetaan Tähtipäivien yhteydessä lauantai-iltana. Stella Arcteja jaetaan vuoden havainnosta ja ansiokkaasta harrastus- tai havaintotoiminnasta. Tähtiharrastajat ehdottavat ansioituneita harrastajia palkinnon saajiksi, ja lopullisen päätöksen voittajista tekee Ursan hallitus.

Tänä vuonna palkinnon saivat vuoden havainnosta Arto Oksanen, Marko Moilanen ja Harri Hyvönen uuden pikkuplaneetan löytämisestä Nyrölän observatorion uusilla laitteilla. Ansiokkaasta havainto- tai harrastustoiminnasta palkittiin uusia halomuotoja löytänyt Jarmo Moilanen ja pitkän työn Riihimäen tähtiharrastuksen parissa tehnyt Heikki Kylmälä.

________________________________________________________
Lisätietoa: Matti Salo (09) 217 2313

Ursan lehdistötiedotteet

[Etusivu] [Apua][Hakemisto][Uutta]