6.11.1998 Markku Sarimaa

Ursan lehdistötiedote 8/98

 

VAPAASTI TIEDOTUSVÄLINEITTEN KÄYTTÖÖN 7.11. JÄLKEEN

Ursa palkitsi tähtiharrastajia

 

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa palkitsee vuosittain ansioituneita tähtitieteen harrastajia Stella Arcti -palkinnolla. Tänä vuonna palkittiin kolme eri tavoin ansioitunutta henkilöä.

Juvalainen Jari Piikki on ansioitunut ilmakehän valoilmiöiden ja niiden harrastamisen tunnetuksi tekemisessä. Piikki on kirjoitellut runsaasti lehtiin niin ilmakehän ilmiöistä kuin muustakin tähtitieteestä. Hänet tunnetaan myös taitavana valokuvaajana, jonka kuvia julkaistu kotimaisissa ja ulkomaisissa lehdissä.

Toinen palkituista, Ilkka Yrjölä Kuusankoskelta, on taitavalla tavalla yhdistänyt tähtitiede- ja radioamatööriharrastuksen. Hän on rakennellut ja kehitellyt radiolaitteistoja mm. tähdenlentojen ja revontulten havaitsemiseen. Yrjölän havaintoasema kuuluu Nasan maailmanlaajuiseen meteorihavaintoverkostoon. Hän on myös jakanut auliisti teknistä tietämystään alasta kiinnostuneille harrastajille mm. tietoverkon välityksellä.

Yhdistystoiminta on monesti pitkää ja kärsivällistä puurtamista toisten harrastajien hyväksi. Näin on tähtitieteen harrastuksessakin. Hollolalainen Yrjö Pullinen on toiminut 23 vuotta Lahden Ursassa, näistä parikymmentä yhdistyksen sihteerinä. Pullisen toiminta ei kuitenkaan ole rajoittunut paikalliselle tasolle, vaan hän on ollut aktiivisesti mukana mm. valtakunnallisen Ursan kaukoputki- ja optiikkajaoston toiminnassa.

Palkinnot jaetaan lauantaina 7.11. Lahdessa järjestettävien Tähtipäivien illanvieton yhteydessä.

[Etusivu] [Apua][Hakemisto][Uutta]