Shubin, Neil

Universumi sisällämme

Kivien, planeettojen ja ihmisten yhteinen historia

26,00 35,00 

Miten maailmankaikkeuden olemus ilmenee kehossamme.

Poista

Neil Shubin kertoo kirjassaan, miten maailmankaikkeuden koko 14 miljardin vuoden historia ilmenee kehossamme. Hän aloittaa kertomuksensa fossiileista, kääntää katseensa taivaalle ja käy läpi ominaisuutemme kemiallisesta koostumuksesta näkökykyymme. Maailmankaikkeus on vaikuttanut monin tavoin siihen, millaiseksi kehomme on muodostunut.

Shubin koostaa asiantuntevan synteesin uusimmasta tähtitieteen, geologian, paleontologian ja genetiikan tutkimustiedosta. Teksti on mukaansatempaavaa ja helppolukuista ja kirjaa elävöittävät kertomukset Shubinin omista fossiilinmetsästysseikkailuista.

Neil Shubin on paleontologi ja toimii Chicagon yliopiston professorina. Tutkijana Shubin on tullut kuuluisaksi Tiktaalik-fossiilin löytäjänä. Tiktaalik oli noin 375 miljoonaa vuotta sitten elänyt laji, jolla oli sekä kalan, matelijan että nisäkkään piirteitä. Löytö valaisee prosessia, jossa kaloista kehittyi käveleviä eläimiä.

Saatavilla sähkökirjana Elisa Kirjasta.

Sisältö:

Esipuhe 9
1 Kiviä keräämässä 11
2 Kaikuja menneestä 23
3 Onnekkaat tähdet 42
4 Vihdoinkin aikaa 62
5 Suuret muinaiset 86
6 Pisteiden yhdistäminen 104
7 Kukkulan kuninkaat 126
8 Kuumetta ja vilunväristyksiä 146
9 Kylmät tosiasiat 163
10 Kaikkien keksintöjen äidit 185
Viitteet ja lisälukemista 197
Kiitokset 223
Kuvalähteet 225
Hakemisto 227

Paino 0.457 kg
Mitat 22.0 × 15.0 × 2.0 cm
Tekijä

Sidontamalli

Koko

Sivumäärä

ISSN

ISBN

Suomentaja

Tuukka Perhoniemi

Alaotsikko

Kivien, planeettojen ja ihmisten yhteinen historia

Alkuperäinen Julkaisuvuosi

Korjauksia

Korjauksia kirjaan

Kirjastoluokka

52.2, 56.411

Alkuteos

The Universe Within

Julkaisusarja

Ursan julkaisuja 134

Arviot

Shubin valottaa hyvin tieteen ajattelutapaa. – Tuula Koukku Tiede 11/2013. Neil Shubin kutoo erittäin asiantuntevasti, tarkasti ja kevyesti suuren synteesin, johon hän onnistuu sisällyttämään eturivin

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Shubin, Neil

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.