Ward, Peter

Tuntematon elämä

Vieraan elämän synteesi ja Nasan tutkimukset maanulkoisesta elämästä

24,20 30,30 

Poista

Kansikuvan tilanne ei ole aito, Marsista ei ole löytynyt elämää. Silti Maan elämä voi olla Marsista kotoisin. Myös menneisyyden olosuhteet tulee huomioida elämää etsittäessä, siksi Peter Ward kirjassaan julistaakin: lähettäkää paleontologeja Marsiin ja biokemistejä Titaniin.

Wardin mielestä vierasta elämää ei pitäisi etsiä toisista galakseista, vaan tästä aurinkokunnasta ja ehkä jopa oman nenämme alta. Ward tutkii perinpohjaisesti elinkelpoiset alueet aurinkokunnassamme. Tuntematonta elämää voi hänen mukaansa piileskellä maapallollamme. Emme vain osaa etsiä sitä, koska se ei mahdu nykyiseen käsitykseemme siitä, mikä on elollista. Ward esitteleekin mm. viruksilla ja rna-eliöillä laajennetun elämän luokituksen.

Tutkimus alkeellisen keinoelämän luomiseksi kasvattaa tietojamme myös elämän synnystä hyvää vauhtia. Wardin mukaan onkin vain ajan kysymys, koska elottomasta aineksesta luodaan elävää laboratoriossa.

Peter Ward on biologian ja paleontologian professori ja seuraa maanulkoisen elämän etsintää aitiopaikalta, eräänä Nasan astrobiologian instituutin päätutkijoista.

Lue ote kirjasta!

Sisältö:

1. Mitä elämä on?
2. Mitä maapallon elämä on?
3. Tuntematon elämä
4. Elämän keittokirja
5. Keinoelämän luominen
6. Onko maapallolla jo nyt vierasta elämää?
7. Panspermia: miksi vierasta elämää on ehkä kaikkialla aurinkokunnassa
8. Merkurius ja Venus
9. Fossiileja Kuun pinnalla
10. Mars
11. Europa
12. Titan
13. Päätelmiä, eettisiä kysymyksiä ja vaaroja
14. Julistus: Lähettäkää paleontologeja Marsiin ja biokemistejä Titaniin
Jälkisanat: Elämän metsä?

Paino 0.560 kg
Mitat 22 × 16 × 2 cm
Tekijä

Sidontamalli

Sivumäärä

ISSN

ISBN

Suomentaja

Hokkanen, Arja

Painovuosi

2006

Alaotsikko

Vieraan elämän synteesi ja Nasan tutkimukset maanulkoisesta elämästä

Kirjastoluokka

50, 52.2

Alkuteos

Life as We Do Not Know It

Julkaisusarja

Ursan julkaisuja 101

Arviot

"Wardin kirja ei ole akateeminen oppikirja vaan tutkijan persoonallinen kurkistus moniin kiehtoviin aiheisiin, jotka liittyvät elämän perusteiden ymmärtämiseen." — Erkki Kauhanen,

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Ward, Peter

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.