Manner, Olli ja Mäkelä, Veikko

Tähtitaivas paljain silmin (II-laatu)

Opas tähtien katseluun ilman apuvälineitä

15,00 

Painoksen viimeisiä, kirjakauppojen näytekappaleina olleita kirjoja edulliseen hintaan.

Tähtitaivaalta löytyy paljon katseltavaa paljain silmin! Opi tunnistamaan tähtikuvioita, löydä planeetat ja tarkkaile Kuun vaiheita. Kirjassa esitellään Suomesta paljain silmin näkyvät yötaivaan kohteet, myös haasteellisemmat himmeät galaksit ja tähtijoukot.

Tähtitaivas paljain silmin perustuu tekijöiden vetämiin tähtitaivaskursseihin ja vuosikymmeniä kestäneeseen tähtiharrastukseen. Nyt he ovat koonneet kokemuksensa ja vinkkinsä oppaaksi aloittelevalle ja kokoneemmallekin tähtitaivaan katselijalle. Kirja sisältää lukuisia etsintäkarttoja, tietoa sopivista katselukohteista ja selkeät ohjeet niiden löytämiseksi. Ensimmäinen suomalainen opas tähtitaivaan katseluun ilman kiikaria ja kaukoputkea. Teos sopii hyvin ensimmäiseksi oppaaksi tähtitaivaan alle.

Sisältö:

1 Johdannoksi
2 Tähtitaivas eri vuodenaikoina
3 Ensimmäiset tähtikuviot
4 Uusia tähtikuvioita
5 Lisää tähtitaivaasta
6 Tähdet
7 Syvä taivas
8 Kuu
9 Aurinko
10 Planeetat
11 Aurinkokunnan pienkappaleet
12 Muita taivaan valoja
13 Havaintovälineet ja olosuhteet

Mitat 25 × 18 × 1 cm
Tekijä

Manner, Olli ja Mäkelä, Veikko

Sidontamalli

nid.

Sivumäärä

186

ISBN

9789525329605

Painovuosi

2007

Alaotsikko

Opas tähtien katseluun ilman apuvälineitä

Kirjastoluokka

52

Julkaisusarja

Ursan julkaisuja

Päätekijä

Manner & Mäkelä

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.