Hannu Karttunen, Olli Manner ja Tuukka Perhoniemi

Tähdistöt

27,00 36,00 

Kaikki 88 taivaan tähdistöä karttojen ja havaintovinkkien kera.

Odotettu teos esittelee yötaivaan kohteita tähdistö kerrallaan ja kertoo niiden nimiin liittyvistä taruista. Kirjassa käsitellään kaikki taivaan 88 tähdistöä tekstin, kuvien, karttojen ja taulukoiden avulla. Myös eteläiselle pallonpuoliskolle matkustava löytää kirjasta etsimänsä.

Jokaisesta tähdistöstä kerrotaan kiinnostavimmat katselukohteet, kuten sumut, tähtijoukot, galaksit ja kaksoistähdet. Kartat soveltuvat avuksi kohteiden etsintään esimerkiksi kiikarin tai pienen kaukoputken käyttäjälle. Kirja toimiikin Ursan tähtikartaston tarkennettuna versiona.

Monet tähdistöihin liittyvät tarut ovat muuttuneet ajan mittaan. Tavallisimpien versioiden lisäksi kirjassa käsitellään alkuperäisistä antiikin ajan lähteistä löytyneitä kertomuksia. Kirjaan on koottu myös historiallisia suomalaisia ja saamelaisia nimityksiä tähdistöille.

Korjauksia kirjaan

Mitat 31.0 x 25.0 x 2.0 cm
Tekijä

Hannu Karttunen, Olli Manner ja Tuukka Perhoniemi

Sidontamalli

sid.

Koko

25 x 30,4 cm

Sivumäärä

197

ISBN

9789525329988

Painovuosi

2012

Kirjastoluokka

52.2

Kustantaja

Ursa ry

Julkaisusarja

Ursan julkaisuja

Arviot

Jokaisesta [tähdistöstä] mainitaan harrastajalle kiinnostavimmat havainnointikohteet, ja länsimainen taruperinne kerrotaan niistä tähdistöistä, joista sitä on. …[O]li virkistävää katsoa kirjokantta

Päätekijä

Karttunen ym.

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.