Karttunen, Hannu; Manner, Olli; Mäkelä, Veikko; Suhonen, Matti (toim.)

Tähdet 2019

Ursan vuosikirja

4,00 

Tähdet 2019 kertoo mitä kaikkea jännittävää tähtitaivaalta löytyy.

Poista

Tähdet 2019 kertoo milloin ja missä päin taivasta on kiinnostavaa nähtävää. Kirjan avulla voit myös tunnistaa huomiota herättäviä kohteita taivaalta. Opas sisältää monipuolisesti tietoa tähtitaivaan tapahtumista ja ilmakehän ilmiöistä.

Kirja jakautuu kuukausikatsauksiin, joissa on tähtikarttojen lisäksi tietoa tähtitaivaan asennosta, planeettojen ja Kuun näkymisestä, tähdenlentoparvista sekä muista vaihtelevista taivaan tapahtumista. Kirjan kalenteriosassa on Auringon, Kuun ja planeettojen nousu- ja laskuajat sekä muuta taulukkotietoa.

Vuonna 2019 näkyy täydellinen ja osittainen kuunpimennys. Kirjassa kerrotaan, miten nämä ovat havaittavissa Suomesta. Kirkkaat planeetat Venus ja Jupiter kohtaavat tammi- ja marraskuussa. Lisäksi Tähdet 2019 kertoo kaksoistähdistä ja opastaa satelliittien tarkkailuun.

Vuosikirjan lisämateriaalia.

Paino 0.269 kg
Mitat 21 × 14.6 × 0.8 cm
Tekijä

Alaotsikko

Ursan vuosikirja

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

ISBN

Kirjastoluokka

52

Painovuosi

2017

Sidonta

Sivumäärä

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.