Karttunen, Hannu; Manner, Olli; Mäkelä, Veikko; Suhonen, Matti (toim.)

Tähdet 2018

Ursan vuosikirja

12,00 16,00 

Tähdet 2018 sisältää monipuolisesti tietoa tähtitaivaan tapahtumista ja ilmakehän ilmiöistä. Joka kodin taivaan almanakka vastaa iltakävelijän kysymykseen mikä siellä taivaalla niin kirkkaana loistaa ja kertoo myös kaukoputken käyttäjälle esimerkiksi milloin planeetat ovat parhaiten havaittavissa.

Jokaisessa kuukausikatsauksessa on tähtikarttojen lisäksitietoa tähtitaivaan asennosta, planeettojen ja Kuun näkymisestä sekä muista vaihtelevista taivaan tapahtumista. Kirjan kalenteriosassa on Auringon, Kuun ja planeettojen nousu- ja laskuajat sekä muuta taulukkotietoa. Vuonna 2018 Suomessa näkyy kaksi täydellistä kuunpimennystä ja osittainen auringonpimennys. Kirjassa kerrotaan, miten pimennykset ovat havaittavissa. Lisäksi Tähdet 2018 sisältää tietopaketin sateenkaarista, haloista ja muista ilmakehän optisista ilmiöistä, joita voi havaita paljain silmin.

Vuosikirjan lisämateriaalia.

Mitat 21 x 15 x 1 cm
Tekijä

Karttunen, Hannu; Manner, Olli; Mäkelä, Veikko; Suhonen, Matti (toim.)

Alaotsikko

Ursan vuosikirja

ISBN

9789525985528

Kirjastoluokka

52

Painovuosi

2017

Sidonta

nid.

Sivumäärä

160

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.