Karttunen, Hannu; Manner, Olli; Mäkelä, Veikko; Suhonen, Matti (toim.)

Tähdet 2017

Ursan vuosikirja

12,00 16,00 

Tähdet 2017 sisältää monipuolisesti tietoa tähtitaivaan tapahtumista ja ilmakehän ilmiöistä.

Tähdet 2017 -vuosikirja sisältää monipuolisesti tietoa tähtitaivaan tapahtumista ja ilmakehän ilmiöistä. Joka kodin taivaan almanakka vastaa iltakävelijän kysymykseen mikä siellä taivaalla niin kirkkaana loistaa ja kertoo myös kaukoputken käyttäjälle esimerkiksi milloin Jupiter on parhaiten havaittavissa korkealla etelätaivaalla.

Jokaisessa kuukausikatsauksessa on tähtikarttojen lisäksi tietoa tähtitaivaan asennosta, planeettojen ja Kuun näkymisestä sekä muista vaihtelevista taivaan tapahtumista. Kirjan kalenteriosassa on Auringon, Kuun ja planeettojen nousu- ja laskuajat sekä muuta taulukkotietoa.

Vuonna 2017 Venus näkyy hyvin tammi–maaliskuussa iltataivaalla ja loppuvuodesta aamutaivaalla. Kirja sisältää myös tietoa Kuun meristä.

Tähdet 2017 -kirjan tukisivut

 

Mitat 21.0 x 15.0 x 1.0 cm
Tekijä

Karttunen, Hannu; Manner, Olli; Mäkelä, Veikko; Suhonen, Matti (toim.)

Sidontamalli

nid.

Koko

A5

Sivumäärä

154

ISSN

0355-9459

ISBN

9789525985405

Alaotsikko

Ursan vuosikirja

Kirjastoluokka

52

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.