Karttunen, Hannu; Manner, Olli; Mäkelä, Veikko; Suhonen, Matti (toim.)

Tähdet 2016

Ursan vuosikirja

12,00 16,00 

Tähdet 2016 sisältää monipuolisesti tietoa tähtitaivaan tapahtumista ja ilmakehän ilmiöistä. Nyt kokonaan nelivärisenä!

Tähdet 2016 sisältää monipuolisesti tietoa tähtitaivaan tapahtumista ja ilmakehän ilmiöistä. Joka kodin taivaan almanakka vastaa iltakävelijän kysymykseen mikä siellä taivaalla niin kirkkaana loistaa ja kertoo myös kaukoputken käyttäjälle esimerkiksi milloin Jupiter on parhaiten havaittavissa korkealla etelätaivaalla.

Jokaisessa kuukausikatsauksessa on tähtikarttojen lisäksi tietoa tähtitaivaan asennosta, planeettojen ja Kuun näkymisestä sekä muista vaihtelevista taivaan tapahtumista. Kirjan kalenteriosassa on Auringon, Kuun ja planeettojen nousu- ja laskuajat sekä muuta taulukkotietoa.

Vuonna 2016 Merkurius kulkee Auringon editse 9.5. Mars loistaa kirkkaana kevät- ja kesäöinä. Jupiter näkyy edelleen hyvin keväällä.

Tähdet-vuosikirjan tukisivut

Mitat 21.0 x 15.0 x 1.0 cm
Tekijä

Karttunen, Hannu; Manner, Olli; Mäkelä, Veikko; Suhonen, Matti (toim.)

Sidontamalli

nid.

Koko

A5

Sivumäärä

154

ISSN

0355-9459

ISBN

9789525985313

Alaotsikko

Ursan vuosikirja

Kirjastoluokka

52

Päätekijä

Karttunen ym.

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.