Kari Kaila

Revontulet

- kansankäsityksistä tutkimukseen

25,45 31,90 

Teos esittelee seikkaperäisesti revontulitutkimuksen vaiheet ja uusimmat käsitykset.

Tiedustele saatavuutta Ursasta.

Poista

Revontulet ovat pohjoisen maamme rikkaus. Useimmat meistä ovat myös itse saaneet ihailla revontulia. Tässä uutuudessa kerrotaan revontulien esiintymisestä, missä ja milloin niitä voi nähdä.

Suomalaisessa kansanperinteessä ”portit pohjolan näkyvi, paistavi pahat veräjät, kannet kirjo kiimottavat”. Suomi on myös ainoa kieli, jolla puhutaan revontulista eikä pohjoisista valoista. Kirjassa esitellään laajasti revontuliin liittyvää historiaa sekä kansankäsityksiä.

Revontulet ovat paljon muutakin kuin vihreä tai punertava verhomainen valoilmiö taivaalla. Ne ovat Auringosta alkavan pitkän tapahtumaketjun lopputulos, jonka näemme Maan pinnalta. Teos esittelee seikkaperäisesti revontulitutkimuksen vaiheet ja uusimmat käsitykset.

Kirjoittaja, dosentti Kari Kaila työskentelee tutkijana Oulun yliopistossa.

Sisältö:

1. Revontulien esiintyminen
2. Historiaa ja kansankäsityksiä
3. Revontulien luonne selviää
4. Mittalaitteet revontulitutkimuksessa
5. Revontulet nykyään

Paino 0.694 kg
Mitat 24 × 18 × 2 cm
Tekijä

Sidontamalli

Sivumäärä

ISBN

Painovuosi

1998

Alaotsikko

– kansankäsityksistä tutkimukseen

Julkaisusarja

Ursan julkaisuja 65

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Kari Kaila

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.