Lawrence M. Krauss

Kvanttimies

Richard Feynmanin tieteellinen elämä

26,00 35,00 

Richard Feynman tuli suuren yleisön parissa kuuluisaksi legendaarisista tarinoistaan, mutta miksi hän on useimpien nykyfyysikoiden mielestä lähes myyttinen sankari?

Poista

Richard Feynmania pidetään 1900-luvun jälkipuolen suurimpana fyysikkona. Richard Feynman muutti tapamme ymmärtää kvanttimekaniikkaa, kaikkein hämmentävintä fysiikan teoriaa. Hän sai Nobelin palkinnon kvanttisähködynamiikan teorian kehittämisestä, joka on tarkimmin luontoa kuvaava fysiikan teoria. Feynmanilla on lukuisia muitakin merkittäviä tieteellisiä saavutuksia ja hän antoi esimerkiksi alkusysäyksen nanotieteelle ja kvanttitietokoneille.

Feynman on tullut tunnetuksi myös kirjoina julkaistuista
legendaarisista fyysikkotarinoistaan, kuten ”Laskette varmaankin leikkiä, Mr. Feynman!” Kvanttimiehessä Lawrence Krauss keskittyy Feynmanin tieteelliseen perintöön. Hän paljastaa, miksi Feynman on useimpien fyysikoiden mielestä lähes myyttinen sankari. Samalla Krauss auttaa lukijoita ymmärtämään jotain keskeistä nykyfysiikasta ja Feynmanin roolista maailmankuvamme muutoksessa.

Lawrence Krauss on kansainvälisesti tunnettu teoreettinen fyysikko ja kosmologi, joka työskentelee tällä hetkellä elämän alkuperää tutkivan Origins-projektin johtajana Arizona State Universityssä. Hän on myös kirjoittanut lukuisia yleistajuisia tiedekirjoja.

Saatavilla sähkökirjana Elisa Kirjasta.

Sisältö:

Osa I Suuruuden polut
1 Valot, kamera, käy
2 Kvanttimaailmankaikkeus
3 Uusi tapa ajatella
4 Liisa kvanttimaassa
5 Alkuja ja loppuja
6 Viattomuuden loppu
7 Polkuja suuruuteen
8 Täältä äärettömyyteen
9 Atomia halkaisemassa
10 Kuin kuvastimessa

Osa II Loput maailmankaikkeudesta
11 Sydämen asialla ja asian ytimessä
12 Maailmankaikkeuden järjestämistä uudelleen
13 Piilossa peilissä
14 Häiriötekijät ja ilonaiheet
15 Kosmosta härnäämässä
16 Ylhäältä alas
17 Totuus, kauneus ja vapaus

Paino 0.359 kg
Mitat 20.0 × 13.0 × 2.5 cm
Tekijä

Sidontamalli

Koko

Sivumäärä

ISBN

Suomentaja

Rami T. F. Rekola

Alaotsikko

Richard Feynmanin tieteellinen elämä

Alkuperäinen Julkaisuvuosi

Kirjastoluokka

99.15

Alkuteos

Quantum man

Julkaisusarja

Ursan julkaisuja 137

Arviot

Toisin kuin aiemmat elämäkerturit, Krauss vie lukijan Feynmanin pään sisään ja rekonstruoi kuvan luonnosta sellaisena kuin Feynman sen näki.Tämä on uudenlaista tieteen historiaa, ja Krauss on pätevä k

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Lawrence M. Krauss

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.