Esko Valtaoja

Kosmoksen siruja (sähkökirja, pdf)

0,00 

Esko Valtaojan kirjoituksia koottuna kirjaksi ”tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan”.

Huom! Kyseessä on ladattava sähkökirja (pdf-tiedosto), joka on toistaiseksi ladattavissa maksutta Ursan verkkokaupasta.

Lisää tuote ostoskoriin ja suorita ostoprosessi loppuun.
Latauslinkki tulee näkyviin Tilaus vastaanotettu -sivulle.

Latauslinkki on voimassa kolme päivää ja oikeuttaa kahteen latauskertaan. Tallenna tiedosto omalle laitteellesi.

Kosmoksen siruja (Esko Valtaoja, 2010)

Aloitin kirjoittajan urani lähes neljäkymmentäviisi vuotta sitten, kun isä pentele sujautti kirjoittamani kouluaineen Pohjolan Sanomiin artikkeliksi. Aiheena taisi olla kaukoputken kehitys, joten ei tässä paljon ole kehitystä tapahtunut.

Tähän kirjaan on koottu Esko Valtaojan artikkeleita ja muita lyhyitä kirjoituksia vuosilta 1998–2009. Valtaoja kirjoittaa ”tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan”, aiheet kattavat tietenkin maailmankaikkeutemme outouksia: mustat aukot, pimeä aine ja energia, todellisuus, elämä ja sen synty, maailmanloppu.

Valtaoja paneutuu luonnontieteilijän asenteella myös henkisempiin asioihin, kuten tutkijoiden uskonnollisuuteen, harhaoppeihin, tieteenfilosofiaan ja taiteeseen. Kirjan lopussa hän spekuloi ihmiskunnan tulevaisuudesta ja avaruusmatkailun mahdollisuuksista.

Valtaojalla on ehtymättömästi oivaltavia esimerkkejä ja vertauksia. Hänen vahvasti omaan elämään nojaava kerrontansa päästää meidät kurkistamaan loputtoman uteliaan tiedemiehen ajatuksiin. Aiemmin julkaistut artikkelit on varustettu jälkisanoilla.

Kunnioitathan tekijänoikeuksia! Jos haluat vinkata kirjasta kaverillesi, jaa linkki tälle sivulle, älä lataamaasi tiedostoa.

Kirjan copyright Esko Valtaoja.
Kaikki oikeudet pidätetään. Tiedoston luvaton jakaminen ja kopiointi kielletty.

Saatavilla myös painettuna kirjana sekä epub-sähkökirjana lähes kaikista sähkökirjoja myyvistä verkkokirjakaupoista.

Tekijä

ISBN

Alkuperäinen julkaisuvuosi

2010

Julkaisusarja

Ursan julkaisuja 122

Julkaisumuoto

PDF-tiedosto (Versio 1.0, 2020)

Päätekijä

Esko Valtaoja

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.

Saatat myös pitää...