kosmosomsok – maailmankaikkeus neljässä näytöksessä su 21.11.2021 klo 15

0,00 

Tämä on sitova ilmoittautuminen maksuttomaan kosmosomsok – maailmankaikkeus neljässä näytöksessä -esitykseen su 21.11. klo 15. Esitys järjestetään Suomenlinnassa. Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat tiedot esityspaikasta sähköpostilla. Huolehdithan siis, että kirjoitat sähköpostiosoitteesi lomakkeeseen oikein! Esitys on osa Ursa 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Esitys kestää noin tunnin. Siinä ei ole väliaikaa. Esitys soveltuu 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Varasto loppu

…kädessäsi on kuunneltava Kutsu. Se johdattelee sinut paikkaan nimeltä kosmosomsok. Kutsu sisältää muutamia ohjeita ja kysymyksiä, joita toivomme, että seuraisit ja tarkastelisit uteliaisuutesi ja kiinnostuksesi mukaan. Kutsu on reitti, jonka kulun ja suunnat sinä päätät, ja jonka kautta kosmosomsok alkaa avautua. Kutsu on henkilökohtainen…

kosmosomsok on nelinäytöksinen, ulkotilassa tapahtuva esityksellinen sukellus maailmankaikkeuteen ja sen historiaan. Maailmankaikkeuden ikä, 13,8 miljardia vuotta, on mahdoton käsittää. Yhtä lailla vaikeaa on ymmärtää, mitä kaikkea tuona aikana on tapahtunut ja miten se on muovannut ihmistä. Miten voimme kehollisina olentoina kokea olevamme osa meidät synnyttänyttä universumia? Voimmeko mitenkään tavoittaa sen uskomattoman pitkiä ajanjaksoja tai käsittämättömiä mittasuhteita? Tuleeko aika koetuksi vain muuntamalla se paikoiksi tai liikkeeksi, ja paikantumalla itse niihin?

Työryhmä: Simo Kellokumpu, Tuukka Perhoniemi, Thomas Westphal, Outi Condit

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.