Davies, Paul

Kolkko hiljaisuus

Maanulkoista älyä etsimässä

26,00 35,00 

Miksi viidenkymmenen vuoden etsinnän jälkeen maanulkoisesta elämästä ei ole saatu merkkiäkään?

Poista

Frank Drake suuntasi radioteleskooppinsa läheisiin tähtiin yli viisikymmentä vuotta sitten. Samalla hän aloitti tutkimuksen, jonka on toivottu löytävän merkkejä maanulkoisesta sivilisaatiosta. Tuloksena on ollut vain kolkko hiljaisuus. Onko älykästä elämää etsitty väärästä paikasta, väärään aikaan ja väärällä tavalla?

Paul Davies haastaa vanhat ihmiskeskeiset näkemykset siitä, millaisia maanulkoiset älykkäät oliot voisivat olla ja miten he saattaisivat yrittää kommunikoida kanssamme. Entä miten meidän tulisi vastata, jos kuulemme heidän viestinsä?

Paul Davies on palkittu fyysikko, kosmologi ja astrobiologi. Hän on myös mahdollista ensimmäistä yhteydenottoa pohtivan SETI Post-Detection -työryhmän puheenjohtaja. Ursa on aiemmin julkaissut hänen teoksensa Kultakutrin arvoitus.

Saatavilla e-kirjana Elisa Kirjasta ja Ellibsistä.

Sisältö:

1 Onko tuolla ketään?
2 Elämä: Kumma sivutuote vai kosminen vääjäämättömyys?
3 Varjobiosfääri
4 Kuinka paljon älykkyyttä tuolla on?
5 Uusi Seti: Etsintöjen laajentaminen
6 Todisteet galaktisesta joukkomuutosta
7 Muukalaistaikaa
8 Postbiologinen äly
9 Ensimmäinen yhteys
10 Kuka edustaa maapalloa?

Paino 0.342 kg
Mitat 20.0 × 13.0 × 2.4 cm
Tekijä

Sidontamalli

Sivumäärä

ISBN

Suomentaja

Suvi Syrjä

Painovuosi

2012

Painos

1.

Alaotsikko

Maanulkoista älyä etsimässä

Kirjastoluokka

52.2

Kustantaja

Ursa

Julkaisusarja

Ursan julkaisuja 127

Arviot

Mikä parasta lukijalle, Davies on loistava kirjoittaja: selväsanainen ja perusteleva mutta samalla kyselevä ja näkemyksellinen. Kun suomennoskin sujuu, tätä lukee kuin dekkaria. Tuula Koukku, Tiede ma

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Davies, Paul

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.