Christensen, Lars L. ; Fosbury, Robert ; Hurt, Robert

Kätketty maailmankaikkeus

10,00 

Poista

Tähtitiede perustui tuhansien vuosien ajan paljain silmin tehtyyn tähtien valon havaitsemiseen. Tilanne muuttui ratkaisevasti 400 vuotta sitten, kun Galileo Galilei suuntasi ensi kertaa kaukoputkensa taivaalle laajentaen ihmisen kykyä nähdä ja ymmärtää maailmankaikkeutta. Silti seuraavat 350 vuotta tämän erinomaisen välineen mahdollisuudet rajoittuivat pelkästään ihmissilmille näkyvän
valon kapeaan spektrin kaistaan. Vasta noin 50 viime vuoden aikana on joukko teknisiä edistysaskeleita avannut pääsyn kätkettyyn maailmankaikkeuteen, radioaaltojen, nfrapunaisen valon, ultravioletin valon ja röntgensäteiden kosmiseen valtakuntaan.

Tämä kirja kuvaa näkemyksissä tapahtunutta perustavanlaatuista muutosta laajentamalla havaintomme kattamaan säteilyn koko spektrin. Kuorittaessa kosmista sipulia kerros kerrokselta on paljastunut hämmästyttävän erilainen todellisuus kuin se, joka on tuttu pelkästään näkyvästä maailmankaikkeudesta.

Kätketty maailmankaikkeus on havainnollisesti kuvitettu. Kirjoittajat ovat valinneet ja osittain myös tuottaneet kuvat itse. Laatikot ja piirrokset antavat ymmärrettävän yleiskuvan prosesseista, teleskoopeista ja asioiden taustoista.

Sisältö:

Valo ja näkö
Näkymä maanpinnalta
Avaruusobservatoriot
Näkyvä maailmankaikkeus
Infrapunainen maailmankaikkeus
Ultravioletti maailmankaikkeus
Radio- ja mikroaaltomaailmankaikkeus
Röntgen- ja suurenergiamaailmankaikkeus
Monikanavamaailmankaikkeus

Paino 1.126 kg
Mitat 30.0 × 25.0 × 1.0 cm
Tekijä

Sidontamalli

Sivumäärä

ISBN

Suomentaja

Karttunen, Hannu

Painovuosi

2008

Kirjastoluokka

52

Julkaisusarja

Ursan julkaisuja 113

Arviot

"Upea kirja upean juhlavuoden kunniaksi!" — Markus Hotakainen, Tieteessä tapahtuu 8/2009 Lue koko arvio (pdf). Lue New Scientistin artikkeli Spectacular spectrum reveals Sun's chemistry, jossa esitel

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Christensen ym.

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.