Lars Lindberg Christensen ja Bob Fosbury

Hubble

Viidentoista vuoden löytöretki

10,00 

Kauneimmat kuvat avaruuden ihmeistä.

Poista

Maailmankaikkeus ei ole ollut entisensä avaruusteleskooppi Hubblen laukaisun jälkeen. Hubblen kuvat ovat levinneet tehokkaasti eri viestimiin, ja avaruus on saanut aivan uuden visuaalisen ilmeen.

Hubblen sijainti Maan kiertoradalla, havaintoja häiritsevän ilmakehän yläpuolella, on antanut sille kymmenkertaisen erotuskyvyn aiempiin kaukoputkiin verrattuna. Hubble onkin edistänyt tähtitieteen kehitystä merkittävällä tavalla tuomalla esiin uusia yksityiskohtia esimerkiksi planetaarisista sumuista ja kvasaarien emogalakseista. Hubblen havainnot kaukaisista supernovista antoivat pitkään kiistanalaisina olleille maailmankaikkeuden laajenemisnopeudelle ja iälle tarkat arvot.

Tässä euroopan avaruusjärjestön tähtitieteilijöiden kokoamassa kirjassa esitellään Hubblen tärkein tieteellinen anti sen koko uran hämmästyttävimpien valokuvien kera.

Kirjan liitteenä on dvd-levyllä elokuva Hubble – viidentoista vuoden löytöretki. Elokuva on kirjan sisältöä noudatteleva 83 minuutin mittainen katsaus avaruusteleskoopin vaiheisiin ja tieteellisiin tuloksiin. Elokuva on tekstitetty mm. suomeksi ja ruotsiksi.

Levyn tiedot: DVD-9 (Yksipuolinen DVD, jossa kaksi kerrosta), PAL, aluekoodi 0.


Lue ote kirjasta!

Sisältö:

1 Hubblen tarina 11
2 Hubble lähikuvassa 21
3 Tarinoita planeetoista 29
4 Tähtien elämät 39
5 Kosmiset törmäykset 59
6 Avaruuden hirviöt 71
7 Gravitaatioilluusiot 81
8 Maailmankaikkeuden syntymä ja kuolema 89
9 Katse aikojen loppuun 97
10 Hubble-galleria 105

Korjauksia kirjaan

Paino 1.042 kg
Mitat 30 × 26 × 1 cm
Tekijä

Sidontamalli

Koko

Sivumäärä

ISSN

ISBN

Suomentaja

Markku Sarimaa

Kuvittaja

Martin Kornmesser

Painovuosi

2005

Alaotsikko

Viidentoista vuoden löytöretki

Kirjastoluokka

52

Alkuteos

Hubble – 15 years of discovery

Julkaisusarja

Ursan julkaisuja 97

Arviot

Lue tästä Helsingin Sanomien arvio kirjasta (avautuu uuteen ikkunaan).

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.