Kirjaudu tai rekisteröidy

Yhteystiedot

Tähtitieteellinen
yhdistys Ursa ry

Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
avoinna arkisin 9–16
puhelin 09 684 0400
ursa @ ursa.fi

Ota yhteyttä »
Tietoa Ursasta »

Auta löytämään Linnunrata!

Linnunrata kuuluu kaikille. Suuri osa suomalaisista ei kuitenkaan ole koskaan nähnyt sitä modernien valaistusolosuhteiden vuoksi. Siksi Ursa järjestää ensi syksynä alkavan tiedotuskampanjan, jossa kiinnitetään huomiota taivaan pimeyteen ja sitä häiritsevään ylimääräiseen tai huonosti toteutettuun valaistukseen. Nyt kampanjaan haetaan vapaaehtoisia yhteyshenkilöitä ympäri maata.

Kampanjassa on kaksi painotusta. Tärkeintä on suunnata ihmisten huomio tähtitaivaan tarjoamaan hienoon luontokokemukseen ja kannustaa kaikkia bongaamaan Linnunrata. Tätä varten kartoitetaan pimeitä paikkoja ympäri Suomea. Lisäksi tarjotaan tietoa valaistuksesta, sen vaikutuksista ja keinoista parantaa sitä sekä vaikutetaan eri tasoilla hukkavalon vähentämiseksi. Mukana kampanjassa on mm. muita tähtiyhdistyksiä, Suomen luonnonsuojeluliitto ja Suomen ympäristökeskus.

Yhteyshenkilöiden tehtävänä on auttaa pimeiden paikkojen etsimisessä ja kartoittamisessa sekä aiheen tunnetuksi tekemisessä esimerkiksi toimimalla kontakteina paikallisille tiedotusvälineille. Ursa tarjoaa vapaaehtoisille perehdytystä ja materiaaleja.

Yhdessä tuemme sekä tähtiharrastusta että luontokokemusta!

Kiinnostuitko? Lisätietoja tarjoaa ja ilmoittautumisia ottaa vastaan Tuukka Perhoniemi (pimeataivasursafi).

Otsakkeen kuvat: Nasa, ESA, N. Smith (Kalifornian yliopisto, Berkeley), ja The Hubble Heritage Team (STScI/AURA)