Kirjaudu tai rekisteröidy

Lasten ja nuorten talvileirit

Lasten ja nuorten Talvileirit

29.12.2018 2.1.2019
11-17 -vuotiaille
320 €

Kuva Jorma Koski

Lapsille ja nuorille suunnattuja Talvileirejä järjestetään yleensä vuodenvaihteessa Ursan havaintokeskus Tähtikallion tiloissa Orimattilan Artjärvellä (Kimonkyläntie 951, 16230 Artjärvi).

Tähtikallion alueella on kolme tähtitornia. Talvileirillä päästään tekemään havaintoja yötaivaasta huomattavasti paremmin kuin perinteisellä kesäleirillä. Päivisin leirillä opitaan mielenkiintoisia asioita tähtitieteestä, ja iltaisin havaitaan tähtitaivasta mahdollisuuksien mukaan. Leirillä on joka päivä sekä ohjattua ohjelmaa että vapaata tekemistä.

Yöpyminen tapahtuu siistissä ja viihtyisässä päärakennuksessa, joka valmistui vuosituhannen alussa. Kaikille leiriläisille on vuoteet. Ilmoittautuessa leirille saa valita, onko valmis yöpymään huoneessa, jossa on sekamajoitus (eri sukupuolia sekaisin) vai ei. Ilmoittautuessa voi myös kertoa, haluaako majoittua kaverin kanssa samaan huoneeseen. Leirien ruokahuollosta vastaa ammattimainen catering-yritys, ja ateriat luonnollisesti kuuluvat leirin hintaan.

Kuljetus leireille tapahtuu omilla kyydeillä. Ursa auttaa yhteiskyytien koordinoimisessa. Ilmoittautuminen leirille on sitova. Peruuttaminen onnistuu sairastapauksissa lääkärintodistusta vastaan. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä Ursaan (ursa .ät. ursa.fi, puh. 09 6840 400). Leirimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Kysymyksiä leireistä? Voit kysyä lisää sähköpostilla osoitteesta nuoriso .ät. ursa.fi!

Ajo-ohjeet Tähtikalliolle

Otsakkeen kuvat: Nasa, ESA, N. Smith (Kalifornian yliopisto, Berkeley), ja The Hubble Heritage Team (STScI/AURA)