Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Lasten ja nuorten talvileirit

Lasten ja nuorten Talvileirit

Seuraava Talvileiri järjestetään 1418-vuotiaille 2.6.1.2024.

Asiasta tulee lisätietoa piakkoin. Ilmoittautuminen alkaa lokakuun alussa. (Sivu päivitetty 26.9.2023)

Nuorille suunnattuja Talvileirejä järjestetään vuodenvaihteessa Ursan havaintokeskus Tähtikallion tiloissa Orimattilan Artjärvellä (Kimonkyläntie 951, 16230 Artjärvi).

Tähtikallion alueella on kolme tähtitornia. Talvileirillä päästään tekemään havaintoja yötaivaasta huomattavasti paremmin kuin kesäisillä Tähtileireillä. Päivisin leirillä opitaan mielenkiintoisia asioita tähtitieteestä ja muista lähitieteistä sekä viihdytään muuten yhdessä, ja iltaisin havaitaan tähtitaivasta mahdollisuuksien mukaan, ellei ole pilvistä. Leirillä on joka päivä sekä ohjattua ohjelmaa että vapaata tekemistä.

Yöpyminen tapahtuu siistissä ja viihtyisässä päärakennuksessa, joka valmistui vuosituhannen alussa. Kaikille leiriläisille on vuoteet. Ilmoittautuessa leirille saa valita, onko valmis yöpymään huoneessa, jossa on sekamajoitus (eri sukupuolia sekaisin) vai ei. Ilmoittautuessa voi myös kertoa, haluaako majoittua kaverin kanssa samaan huoneeseen. Leirien ruokahuollosta vastaa ammattimainen catering-yritys, ja ateriat luonnollisesti kuuluvat leirin hintaan.

Kuljetus leireille tapahtuu omilla kyydeillä. Ursa auttaa yhteiskyytien koordinoimisessa. Ilmoittautuminen leirille on sitova. Peruuttaminen onnistuu sairastapauksissa lääkärintodistusta vastaan. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä Ursaan (ursa .ät. ursa.fi, puh. 09 6840 400). Leirimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Kysymyksiä leireistä? Voit kysyä lisää sähköpostilla osoitteesta nuoriso .ät. ursa.fi!

Ajo-ohjeet Tähtikalliolle