Kirjaudu tai rekisteröidy

Nuorten kesäleirit

Ursa järjestää kesäisin leiritoimintaa 9-19-vuotiaille Ursan havaintokeskus Tähtikalliolla Orimattilan Artjärvellä.

Leireille ilmoittautuminen on käynnissä.

Kesäleirit 2017

Tähtikallion tähtitorneja. Kuva Jorma Koski

Ursa järjestää kesällä leiritoimintaa 9-19-vuotiaille Ursan havaintokeskus Tähtikalliolla Orimattilan Artjärvellä. Leirien hintaan kuuluu majoitus uudessa ja viihtyisässä päärakennuksessa sekä ateriat, joista vastaa ammattimainen catering-palvelu.

Kuljetus leireille tapahtuu omilla kyydeillä. Ursa auttaa yhteiskyytien koordinoimisessa. Ilmoittautuminen leirille on sitova. Peruuttaminen onnistuu sairastapauksissa lääkärintodistusta vastaan. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä Ursaan (ursa .ät. ursa.fi, puh. 09 6840 400).

Leirimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Ursan verkkokaupassa.
Leireille ilmoittautuminen on käynnissä Ursan verkkokaupassa.

Tähtileirit 2017

Lasten Tähtileiri 9-15-vuotiaille 28.7. - 31.7. Nuorten Tähtileiri 13-17 -vuotiaille 1.8. - 6.8.

Tähtileirillä opitaan hauskojen ja mielenkiintoisten esitysten kautta tähtitiedettä sekä havaitaan kaukoputkilla yötaivaan kohteita sään salliessa. Oman kaukoputken saa ottaa mukaan, mutta sitä ei erikseen tarvita. Nuorempien tähtileirillä leikitään ja askarrellaan enemmän, kun taas vanhempien tähtileiri on asiapainotteisempi.

Aiheita käsitellään aina planeetoista galakseihin, alkuräjähdyksestä universumin tulevaisuuteen, kaukoputkihavainnoista satelliitteihin sekä muita tähtitieteen mielenkiintoisia aiheita. Mistä kaikki sai alkunsa? Miten maapallo syntyi? Voiko avaruudessa olla elämää? Mikä on eksoplaneetta? Miten tähdet syntyvät ja kuolevat? Näihin kaikkiin ja moniin muihin kysymyksiin löytyy vastaus tähtileiriltä.

Tähtileireille ei ole mitään lähtötasovaatimuksia, ohjelmaa löytyy niin uusille harrastajille, kuin kokeneillekin konkareille.

Hinnat:

Lasten Tähtileiri 28.7. - 31.7. (4pv) 240 €

Nuorten Tähtileiri 1.8. - 6.8.  (6pv) 380 €

Tiedeleiri

12.-18.6. (13-19 -v.)

Tiedeleiri on tyyliltään teoreettisempi kuin tähtileirit - siellä opitaan asioita fysiikan, kemian, matematiikan ja biologian kautta. Aiheet vaihtelevat kosmologiasta aineen rakenteeseen, elämän kehityksestä kemiallisiin reaktioihin ja moniin muihin mielenkiintoisiin asioihin. Toki sään salliessa öisin on mahdollista tehdä kaukoputkihavaintoja, ja osa esityksistä käsittelee tähtitiedettäkin, mutta tiedeleiri ei ole niin tähtitiedepainotteinen kuin tähtileiri.

Tosin kuin tähtileirillä, tiedeleirillä tullaan oppimaan ja soveltamaan matemaattisia menetelmiä, joten pohjataidoiksi vaaditaan hyvät peruskoulun matematiikantaidot. Mitään erityisiä testejä ei pidetä, mutta leiriohjelma on rakennettu sen oletuksen varaan. Myös oman kannettavan tietokoneen mukaanotto on suositeltavaa jos sellainen löytyy, sillä tulemme käyttämään sitä työkaluna. Se ei kuitenkaan ole vaatimus, ja meiltä löytyy lainakoneita varalle (Huom! Nämä pätevät ainoastaan Tiedeleiriin, tähtileireille ei ole minkäänlaisia lähtötasovaatimuksia.).

Leiri soveltuu paremmin lapsille ja nuorille joita kiinnostaa teoreettinen lähestymistapa asioihin ja siellä käsitellään luonnontieteitä yleisemmin.

Hinta:

Tiedeleiri 12.6. - 18.6. 400€ (7pv)

Lisätietoja leireistä voi tiedustella joko sähköpostitse (nuoriso .ät. ursa.fi) tai leirin pääohjaaja Antti Halavalta, puh. 045 120 1006.

Otsakkeen kuvat: Nasa, ESA, N. Smith (Kalifornian yliopisto, Berkeley), ja The Hubble Heritage Team (STScI/AURA)