Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Ursan sähköpostilistat

Yleistä sähköpostilistoista

Ursa ja sen toimintaryhmät sekä monet paikallisyhdistykset käyttävät keskinäiseen viestintäänsä sähköpostilistoja, joille halukkaat voivat liittyä. Suurinta osaa listoista käytetään nykyään tiedotustarkoitukseen, mutta ainakin jollain pienempien ryhmien listoilla käydään keskusteluakin. Listat voivat olla avoimia, joille kuka tahansa voi liittyä tai suljettuja, joiden liittymiset hyväksyy listan ylläpitäjät. 

Listat on toteutettu Google-ryhminä. Vastaanottaaksen postia listalta ja kirjoittaakseeni sinne (mikäli tämä on sallittu) ei tarvita Google-käyttäjätiliä. Tyypillisesti osoitteet ovat muotoa listanimi-l@ursa.fi.

Listoista muodostuu www-arkisto, jota voi lukea selaimella.  Muutamien listojen arkistot ovat avoimia, mutta suurimman osan lukemiseen tarvitaan paitsi listan jäsenyys, myös Google-tili. Monista listoista on erikseen Ursan oman listapalvelimen ajalta vanhat www-arkistot, joista parhaimmat ulottuvat jopa 1990-luvulle asti.  Suurimpaan osaan näistä tarvitaan käyttäjätunnus ja salasana, jonka saakunkin listan ylläpitäjältä.

RSS Taivaanvahti

RSS Avaruus.fi-foorumi