Kirjoittajista

1.9.2013 klo 12.44, kirjoittaja
Kategoriat:

Avaruustuubi-blogia kirjoittavat Jari Mäkinen ja Markus Hotakainen. Avaruustuubi on kooste Tiedetuubi-verkkojulkaisun avaruuslentoja, -tekniikkaa ja -tutkimusta käsittelevistä kirjoituksista.

Ai mikä Tiedetuubi?

”Tiedetuubi on uusi tieteeseen ja tekniikkaan keskittyvä älyllinen verkkojulkaisu meille kaikille, joiden mielestä maailma ympärillämme on älyttömän kiinnostava. Se täydentää monia, hyvin erilaisia suomen kielellä julkaistavia julkaisuita ja lähetettäviä ohjelmia, joissa käsitellään tiedettä ja tekniikkaa, mutta tuo niihin oman, tekijöiden mielestä kiinnostavan lisän.”

Jari Mäkinen on pitkän linjan tiedetoimittaja, jonka pitkään uraan mahtuu niin radio- ja televisiotyötä kuin kirjallisen median parissa toimimista sekä suurten avaruustapahtumien (Avaruus 2001, 2003 ja 2007 -näyttelyt ja Avaruusrekka) tuottamista. Jari tunnetaan myös tietokirjailijana, ja hänen kirjoittamansa Avaruuslentäjän käsikirja (Ursa) voitti tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon vuonna 2011. Jari on erityisen kiinnostunut tähtitieteestä ja lentämisestä, joten avaruuslentäminen on hänelle osa luontevaa jatkumoa.

Markus Hotakainen on tiedetoimittajakonkari ja tietokirjailija. Hän on ollut mukana kirjoittamassa 18 kirjaa ja suomentanut 40 tietokirjaa, joista lähes kaikki käsittelevät tähtitiedettä ja avaruustutkimusta. Hotakainen on saanut Valtion tiedonjulkistamispalkinnon ja Lauri Jäntin säätiön tietokirjapalkinnon kunniamaininnan kirjastaan Mars — myytistä maisemaksi (WSOY) sekä Suomen tietokirjailijat ry:n Tietopöllö-palkinnon.