Kirjoittajista

1.9.2013 klo 12.44, kirjoittaja
Kategoriat:

jarimakinen1

Avaruustuubi-blogia kirjoittaa Jari Mäkinen. Avaruustuubi on kooste Tiedetuubi-verkkojulkaisun avaruuslentoja, -tekniikkaa ja -tutkimusta käsittelevistä kirjoituksista.

Ai mikä Tiedetuubi?

”Tiedetuubi on uusi tieteeseen ja tekniikkaan keskittyvä älyllinen verkkojulkaisu meille kaikille, joiden mielestä maailma ympärillämme on älyttömän kiinnostava. Se täydentää monia, hyvin erilaisia suomen kielellä julkaistavia julkaisuita ja lähetettäviä ohjelmia, joissa käsitellään tiedettä ja tekniikkaa, mutta tuo niihin oman, tekijöiden mielestä kiinnostavan lisän.”

Jari Mäkinen on pitkän linjan tiedetoimittaja, jonka pitkään uraan mahtuu niin radio- ja televisiotyötä kuin kirjallisen median parissa toimimista sekä suurten avaruustapahtumien (Avaruus 2001, 2003 ja 2007 -näyttelyt ja Avaruusrekka) tuottamista. Jari tunnetaan myös tietokirjailijana, ja hänen kirjoittamansa Avaruuslentäjän käsikirja (Ursa) voitti tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon vuonna 2011. Jari on erityisen kiinnostunut tähtitieteestä ja lentämisestä, joten avaruuslentäminen on hänelle osa luontevaa jatkumoa.