Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jukka Salimäki (jukka.salimaki_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 23.06.2011



Uutinen sanomalehti Ilkassa 23.6.1971

Ukkosrintama aiheutti paloja ja sähköhäiriöitä

Kapea, mutta raju ukkosrintama liikkui eilen iltapäivällä Kauhavan-Seinäjoen-Kurikan-Kauhajoen linjalla ja sen mukana tuli myös kaatosade, joka Seinäjoella tuli osittain suurina rakeina. Salamaniskut rikkoivat Seinäjoella useita muuntajia ja aiheuttivat Jouppilanvuoren vesilaitoksella pahanlaisen jakeluhäiriön.

Kurikassa paloi ulkorakennus, vahingot n. 50000 mk, Kauhajoella salama niinikään poltti ulkorakennuksen ja vahingot olivat n. 30000 mk. Kauhavalla salama teki tuhojaan erään talon sisällä rikkoen mm. television ja radion, Nurmossakin "harhautunut" salama iski muuntajaan ja aiheutti vedenjakelukatkoksen ja Jalasjärvellä syttyi muuntaja tuleen ja jonkin verran metsääkin paloi. Peräseinäjoella satoi rankasti, Nurmossa ei lainkaan, Ilmajoella, Ylistarossa ja Jurvassa kuultiin vain etäistä ukkosen kumua eikä sadettakaan saatu kuin nimeksi.

Rakeet pirstoivat oraita Ylistarossa

Rankka raekuuro, joka sai aikaan pahaa jälkeä varsinkin kevätviljelyksillä, piiskasi sunnuntaina iltapäivällä Ylistaon Liipantönkän tienoilta. Kovaa ukkossadetta edeltänyt raekuuro peitti maan neljännestunnissa valkeaan vaippaan ja paikoin kasautuivat noin sentin vahvuiset jääpalaset oikein kinoksiksi, joita näkyi varjopaikoissa vielä eilenkin.

T. Jukka S.

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html