Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 06.06.2011



Hei!

Myrskyhavaintokantaan on kertynyt jo varsin mukava määrä havaintoja. Hienoa!

Pienen pintapuolisen tarkastuksen seurauksena huomasin, että joissakin havainnoissa on maantieteelliset koordinaatit vähän poskellaan.

Eli, erityisesti jos olette käyttäneet Kansalaisen karttapaikka ja noudattaneet vanhaa vuoden takaista ohjetta koordinaattien muuntamiseksi, niin lopputulos saattaa mennä pieleen. Karttapaikan muutosten vuoksi ohjetta korjattiin viime kesän aikana:
http://www.ursa.fi/wiki/Myrskybongaus/HavaintopaikanKoordinaatit#Karttapaikk a
Tämä kannattaa kerrata.

Havaintokannassa on havainnon syöttölomakkeella myös koordinaattien syöttökenttien alla näppärä tarkastuslinkki, jolla voi tarkastaa onko syötetyt koordinaatit kohdallaan. Linkki näyttää koordinaattien mukaisen paikan GoogleMapsin kartalla.

Oikeat koordinaatit ovat tärkeitä, jotta havaintomateriaalia voidaan hyödyntää tutkimuksissa.

-VeikkoM-

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html