Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marja Wallin (ukonvasama_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 27.08.2009



Hei,

Olipas hieno herätys viime yönä puoli kahden jälkeen. Pomppasin sängyssä istumaan "mikä se oli" -ajatuksella ehkä jopa hieman säikähtäneenä. Toinen kissoistani kun välillä keksii yöllä vähän askarreltavaa ja pudottelee tavaroita hyllyistä... Kesti tovin tajuta, että se onkin ukkonen joka ryskää. Aivan liian pitkä aika siitä kun on kunnolla viimeksi kuullut moisia ääniä, että ei meinannut tunnistaakaan enää. ;)

Puolisen tuntia seurasin valoshowta parvekkeelta. Parhaimmillaan noin kymmenen minuutin ajan laskin salamoita 25 minuutissa, eli kovan salamoinnin kriteerit täyttyi. (Juu, havainto on jo kannassa.) Suurin osa, ehkä on 90%, oli pilven pohjaa pitkin meneviä eikä tullut maahan lainkaan, mutta jokunen sentään löi maihinkin komeasti kerrannaisina. Muutama isku tuli sellaiselle lähietäisyydellekin, että hyvä kun ehti ajatella että olipas komea väläys kun jo räsähti.

Korvasi kyllä viime yö hyvin tähän mennessä ollutta äärimmäisen surkeaa kautta. Lisää tällaisia herätyksiä, kiitos!

Itse en ainuttakaan kuvaa ottanut, mutta monella eteläisessä Suomessa on varmaankin kuvia viime yöltä. Laittakaahan niitä näytille ja linkkiä tännekin. :)

Marja W.

PS. Nythän uudella verkkolehdellä on oivaa juttumateriaalia viime yön myräkästä.

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html