Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Tom Eklund (tom.eklund_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 30.08.2006



Joo-o,

Hieman ehkä juttuun liittyen oli Toijalassa eilen taas pieni ykkospilven poikanen. Pilvi sinänsä ei ollut kovin kummoinen eikä salamointi millään mittarilla voimakasta, mutta uskoisin että se saattoi antaa kesän hienoimman näytöksen positiivisesta maasalamoinnista. Jollaisesta tuossa Kekin linkittämässä jutussakin oli varmaankin taas kerran kyse.

Eilen tosiaan katselin parvekkeelta tuota erästä ukkospilveä, joka ehkä kerran minuutissa tai kahdessa väläytti yhden maasalaman. Kaikki nuo salamat tulivat suht samasta kohtaa pilveä, olivat selkeästi pilven alla, mutta jännästi sateen ulkopuolella. Nuo salamat olivat parvekkeelta katsottuna korkeudeltaan jonkun +-10 astetta ja suunta oli aikalailla kaakko ja itä. Sitten yhtäkkiä..PAM...jostain ylhäältä ilmestynyt +-20 asteen korkuinen yksinäinen salama iski halki sinisen taivaan parvekkeelta katsottuna etelään ja hyvinkin toista kymmentä kilometriä muista kipinöistä sivuun. Tuo yksi salama saattoi hyvinkin iskeä paikkaan, missä oli tiukasti katsottuna, sininen taivas päällä. Tosin....kyllähän se pilvi siinä "välittömässä" läheisyydessä ja vieressä oli. Anyway, tuo yksi olisi ainakin käyttäytymisen puolesta suht perinteinen kandidaatti esim. alasimesta maahan iskevälle positiiviselle maapaukulle.

Tom E.

On 8/30/06, Jussi Kekki <jussi.kekki_ät_gmail.com> wrote:
> http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1226743
> --
> Jussi Kekki( linux )
> jussi.kekki_ät_gmail.com
> 045 - 650 58 59
> --

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html