Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Sami Jumppanen (sami.jumppanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 01.07.2004



> Eilen muuten Kakkosen kesäsäässä kerrottiin, että Itä-Suomessa
ukkosti, mutta ainakaan Kuopion ja Mikkelin tutkat eivät löytäneet mitään. Sen sijaan Euclid kyllä.

Telkkarissa on varmaan pakko alkaa sanoa, että jossain on ukkostanut ;-) Sen verran paljon salamoita ollut sääennusteissa viikon aikana, ja ukkosen toteutuminen todella heikkoa.

Samoin tuli mieleen, että ankarat hallat eivät ole toteutuneet kesäkuussa ainakaan Mikkelissä. Tai no, meidän pihalla ainakaan. Esim. joskus mittarissa ollut useita lämpöasteita, kun on ennustettu ankaraa hallaa. Onko kellään kokemuksia pakkasista / ennusteista?

Miksi muuten Ilmatieteenlaitoksen nettisivulta saa ihan eri käsityksen ukkosten todennäköisyydestä, kuin TV:n pääuutisista? Tällä viikolla on ollut lähinnä niin että uusisissa varoitellaan ukkosista, kartalla on salamoita, mutta netin ennusteissa ei paljon ole salamoita näkynyt. Sama laitos kuitenkin ennustaa.

No nyt on kyllä netissä ylihuomiselle "kahden salaman kuuroja" kartalla, eli kovempia ukkosia. Mitenhän tilanne ehtii muuttua "päivä huomisen jälkeen"?

Onhan se rajanvetoa tuo ennustaminen. Kartalle on heitettävä salama tai sitten ei salamaa. Minusta olisi mukavampaa kuulla ennuste ukkosen todennäköisyydestä, kuin on/off-arvio. Ettei tarvitsisi aloittaa taas uutta harrastusta, ennustamista. :)

-- 
Sami "Some-E" Jumppanen
http://netti.nic.fi/~some-e/
http://www.mikseri.net/some-e


--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html