Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Panu Lahtinen (pnuu_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 23.04.2012



Iltaa,

Halopinoilusta oli tuossa vajaat pari viikkoa sitten juttua täällä listalla. Silloin tulin kirjoittaneeksi että voisin yrittää saada jotain aikaiseksi. Sain jotain aikaiseksi.

Mutta!

Koska olen vain ja ainoastan linux-käyttäjä, en itse ole kykeneväinen ohjeistamaan miten tämän sätöksen saa käyttöön Windows-ympäristössä. Kaikki on kyllä tehty niin, että on saatettavissa toimimaan kutakuinkin kaikilla käyttöjärjestelmillä.

Tähän siis tarvitsen vielä joltain apua. Ideaalitilanne olisi, jos Windows-puolelle olisi joku asennuspaketti (32- ja 64-bittisille alustoille), josta löytyy kaikki tarvittava. Suurin hidaste on luultavasti PythonMagick-paketti, josta ei ole valmista Windows-binääriä tarjolla, mutta alustariippumaton lähdekoodi kylläkin. Valitettavasti ko. kirjasto on _ainoa_ Python-liityntä minkä löysin, joka tukee 16-bittisten RGB-kuvien lukemista (ja tallentamista).

Toinen hidaste on se, että softa on toistaiseksi vain komentorivikäyttöinen. Graafisen käyttöliittymän tekeminen on "luetaan tutoriaalia ja ei tajuta mitään" -tasolla, mutta paperilla on hiano suunnitelma kuitenkin.

Jos listalta löytyy kiinnostuneita, jotka tuntevat Windows + Python + C-kirjaston kääntäminen -yhdistelmästä ja paketoinnista ja/tai Python-käyttöliittymien tekemisestä jotain, niin olethan ystävällinen ja autat :-)

Skriptipaketti löytyy, komentorivivipujen ja käyttöesimerkkien kanssa täältä:

http://www.puuppa.org/~pnuu/halostack/

Sivu on "vähän" askeettinen, ja luultavasti itsensä kanssa paikoitellen ristiriitainen. Ja ohjeiden kirjoittaminen ei ole vahvuuteni, joten varmasti paljon jää epäselväksi. Korjataan ainakin ristiriitaisuuksia ja epäselvyyksiä sitä mukaa kun niitä löytyy. Lisäilen johonkin kohtaan myös esimerkkikuvia tai linkkejä niihin (1 kuva, 1 kuva usmattuna, pino, pino usmattuna, erilaiset pinot ja niiden vaikutukset, jneyms), kunhan niitä kertyy.

Niinjoo, enkä oikeasti osaa edes koodata, joten toteutus on a) ruma, b) paikoitellen huimasti nopeutettavissa, mutta toisaalta c) olemassa.

Parannusehdotuksia, kysymyksiä, omainaisuuslisäyksiä (myös!) koodin muodossa ja ylipäätään kommentteja saa esittää. Nyt on tosin vähän hoppu kaiken kanssa, joten lupaan olla marginaalisesti epäaktiivinen hetken aikaa ;-)

Kiitoksia Marko Riikoselle ja Jari Luomaselle testimateriaalista sekä kommenteista. Ja toki niille muillekin, jotka kommentoivat pari viikkoa sitten asiaa listalla :-)

Softa on vapaata, GPLv3-lisenssin alaista, joten jakoon vaan kaikille joille kelpaa.

Panu

-- 
Panu
"You haven't really been anywhere until you've got back home",
Twoflower in "The Light Fantastic"
--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)