Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jari Luomanen (jari.luomanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 12.02.2011


Kieltämättä hieno tapaus kaikkinensa. Saalistuksen jännitystä sai roppakaupalla.

Riikosen ja oman havaintopaikkani välillä on linnuntietä vajaa kymmenkunta kilometriä. Tuuli kävi koillisen paikkeilta kun Riikonen on meiltä kutakuinkin länteen. Kama siis liikkui viistosti luotani Markolle päin. Jännä ero lipsasessa ja se kertoo miten äärettömän paikallisten prosessien tulosta ellipsin muoto lopulta on. Olisipa ollut uljasta saada Emmalta kuvat hiukan etelämmästä vielä. :-D

Olimme siis kaikki sellaisen olosuhdeikkunan sisällä, että ellipsikiteitä syntyi, mutta kaikilla vähän erilaisia (muotoja/orientaatioita).

Jari

12.2.2011 15:47, Marko Riikonen kirjoitti:
No niin, tässä kuvia toisesta ellipsin esiintulosta:
http://submoon.files.wordpress.com/2011/02/kooste.jpg
Ensimmäisen ilmestyksen jälkeen kunnollisia aukkoja ei tullut ja meni lähes täysin umpeen, mutta sitten Sc-alue väistyi kokonaan ja viimeisissä rippeissä näkyi ellipsi. Hieno tapaus.



-- Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l@ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)