Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 22.05.2008



Hei!

Tulipa mieleen tässä pari ennakkovaroitusta.

  1. Yöpilvikausi

Kausi on periaatteeesa j oalkanut, kannattaisi alkaa tiiviisti paikallisen keskiyön tienoilla tiirailla taivasta. Ekat näytelmät on aina välillä havaittu jo toukokuulla.

Pohjois-Irlanissa näyttäisi muutama display jo nähdyn.

Tässä oli pari viikkoa siiten lauantaina vähän epäilyttäviä pilviä, joiden tuomia saattaa olla cirrukset, mutta yöpilviluonne jäi ilmeisesti varmistamatta niitä nähneiltä. Polarisaatiofilsua kannattaa käyttää.

2) Havupuiden siitepölykehät

Kun koivun kukinta oli tuossa alkukuusta, niin havupuut tulevat noin kuukauden viiveellä. Ensin kuusi ja sitten mänty. En lähde tekemään veikkauksia, mutta kuusta voinee nähdä tässä kuun lopulla ja mänty menee selvästi kesäkuun puolelle.

-VeikkoM-

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)