Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jenni Elina Holopainen (hopsis_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 07.02.2006



Juu, nyt spammaan. Saa kommentoida vihaisestikin, olkaa hyviä(eli pahoja).

Tuossa kävin perinteisen kierroksen Pielisen rannalla. Haloja ei taivahalla nimeksikään, jotakin äärettömän häviävää sauria, ja sekin luultavasti verkkokalvoille palanut Auringon kuva. Jääkidettä sen sijaan oli paljon ilmassa, ja ne tekivät kauniita tanssahteluja. Herätin epäluottamusta pyöräillessäni kuin känniläinen, tiirustellen sattumanvaraisiin suuntiin, joista yksikään ei ollut eteenpäin. Koin varsin hauskan elämyksen sitten.

Minulla kun on tapana ottaa sopivin väliajoin joitakin pakkomielteitä päivääni piristämään, ja tällä kertaa valikoin 42-halon löytämisen. Kuten kaikki valistuneet tietävät, on 42 vastaus kaikkeen á la KäsikirjaLinnunradanLiftareille. Koska tietoisuuteni on rakentunut kyseiselle huumorille, ja persoonani perustuu vastaavalle irrationismille, olen pähkäillyt aihetta jo tovin.

Pyöräilin siis siksakkia keskustassa zeniittiä kohden pällistellen, kun huomaan diamond dust 22 renkaan edessäni. Aurinko on takanani, ja häkellyn hiukan. Oivallan sitten, että vieressä olevan kerrostalon ikkunat saavat ilmiön aikaan, ja nimeänkin tämän paremman puutteessa neljäkakkoseksi. Logiikkana heijastuneen valon yhtälössä tapahtuva kertaistus, joka vaikuttaa vain kymmenkertoimeen. Njuu...

Seuraava pakkomielle odottaa tuloaan.

Mietin myös sitä, kun halohavainto-oppaassa sanotaan parhaimpien havaintojen olevan -20 paremmalla puolella. Sää-kirjasta luen sitten, että sadepisarat voivat olla alijäähtyneessä tilassa -20 asteessa, jos jääkideytimiä ei ilmaannu pilvessä. Siis ne ovat -20 asteen pakkasessa veden muodossa! Tämä tarkoittaa sitä, ettei ne synnytä haloja, mutta kun mennään rajan yli, alkaa nämäkin pintajännityksillään fysiikkaa vastustelleet pisarat kiteytymään, ja saamme haloja taivaalle vihdoin ja viimein. Hypoteesihan tämäkin.

Terveisin,
~J

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)