Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

havaintotornit-l@ursa.fi

viestiarkisto

Tämä havaintotornit-l@ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: harri.haukka_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 31.07.2012



Hei kaikki.

Cygnuksella paikalla olleet toki vielä muistavat mistä keskustelimme, mutta ohessa on muutama tärkeä pointti mitä lyhyessä kokouksessa nousi esille.

  • Yhdeksi toiveeksi nousi jonkilaisen reaaliaikaisen yhteyden pito torniverkon jäsenten välillä mm. yhteisten havaintokampanjoiden aikana. Toivottiin jopa suoraa videoyhteyttä, mutta koska vielä monilla havaintopaikoilla ja observatoriolla ei ole kiinteää laajakaistaa, niin tämän toteuttaminen lienee vaikeaa. Toki siellä missä yhteydet ovat hyvät, niin tälläistä voisi kokeilla. Yhtenä mahdollisena kanavana ehdotettiin Google Hangouttia joka vaatii Google+ - palveluun rekisteröinnin. Tätä palvelua voisi kokeilla ja katsoa miten se soveltuisi reaaliaikaiseen viestintään. Lisäksi esille nousi "vanha ja perinteinen" irc jota jo monet harrastajat käyttävät.
  • Keskustelimme myös erittäin paljon torniverkon "formaatista" ja siitä pitäisikö sitä muuttaa. Totesimme yhdessä, että emme enää jatkossa keskity pelkästään havaintotorneihin vaan muutamme verkoston pro-am -verkostoksi. Tällöin kuka tahansa joka on kiinnostunut tieteellisien havaintojen teosta, voi ottaa osaa verkoston toimintaan, Ts. laajennamme verkostoa myös yksittäisiin harrastajiin joilla ei välttämättä ole mitään omaa observatoriota. Kuitenkin verkoston pääfokus on jatkossakin tieteelliset havainnot. Tämän päätöksen johdosta havaintotorniverkon nimi muuttuu lähitulevaisuudessa pro-am -verkoksi ja myös listan (havaintotornit-l) nimi muutuu esim. pro-am-l -listaksi. Tästä tiedotetaan kun se on ajankohtaista. Myös nettisivut uudistuvat uuden formaatin mukaiseksi. Tämä tahtuu sitten, kun Ursan sivuja seuraavan kerran päivitettään. Aikataulu tälle ei ole vielä ihan selvä, eli toistaiseksi sivut löytyvät vanhasta osoitteesta.
  • Esille nousi myös jonkin aiheeseen liittyvän tapaamisen järjestäminen. Fotometria-työpaja voisi olla hyvä pohja tälle, mutta muutakin pro-am - toimintaan liittyvää koulutusta yms. olisi hyvä järjestää. Alustavasti suunnitelmissa olisi järjestää joku tapahtuma Artjärvellä keväällä 2013 jonne kutsuttaisiin mm. pr-am -toiminnasta kiinnostuneita ammattilaisia.

Tässäpä siis muutama tärkeä pointti jotka mun muistiinpanoista nousi esille. Jos teillä kokouksessa mukana olleilla on jotain lisättävää ja/tai kommentoitavaa, niin laittakaa siitä tälle listalle.

T: HarriH