Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Mika Sillanpää (masillan_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 21.03.1998



Tervehdys halojen ystävät!

Kevät on käsillä ja halot sen kuin odottavat pääsyä havaituiksi. Eurooppalainen haloprojekti järjestetään tänä keväänä jo kolmatta kertaa peräjälkeen. Mukaan pitäisi tulla totuttuun tapaan havaitsijoita Suomesta, Saksasta, Hollannista, Itävallasta, Belgiasta sekä Isosta-Britanniasta, ja lisäksi uutuutena Romaniasta (!). Mielenkiintoisaa nähdä miten tällä kertaa porukka pärjää kullakin Euroopan kolkalla kun jotain kovaa iskee kehiin, mutta onhan myös tavanomaisten halojen vertailu keskenään kivaa. Viimeksihän Saksan verkko vei liki kaiken nähtävissä olevan, mutta emmehän tällä kertaa anna keskieurooppalaisille kollegoillemme periksi, emmehän...? Valokuvatut kovat halot ovat ratkaisevassa asemassa jaettaessa myöhemmin filmipalkintoja viimekertaiseen tapaan.

Projekti kestää huhtikuun ajan. Järjestelyt poikkeavat joltain osin hiukan edellisistä. Tällä kertaa projektin havainnot tehdään rajusti yksinkertaistetulla tavalla, jottei kenelläkään kynnykseksi jäisi esimerkiksi työlään koodauksen teko. Projektin havainnot tehdään periaatteessa vain ja ainoastaan perinteiseen piirrosruudukkoon seuraavassa esitetyllä tavalla. Ruudukkoon tehdään piirrokset (+paikka, päivämäärä, aika ja havaitsijan nimikirjaimet) havaituista näytelmistä, ja paperin takapuolelle vapaamuotoiset ja -mittaiset kuvaukset näkyneistä halomuodoista ja tunnelmista, ja merkintä, onko ilmiöitä yritetty valokuvata. Huomatkaa että PIIRROKSET ovat avainasemassa! Tämä sama formaatti on käytössä kaikilla havaitsijoilla.

Nämä ohjeet ja lomakkeet lähetetään ensi viikolla ainakin kaikille viime keväänä osallistuineille. Jos et osallistunut viimeksi mutta haluat tehdä sen nyt, ilmoita niin saat materiaalin.

  "Matematiikan lauseet ovat ikuisia satunnaisuuksia"

  • Aristoteles -