Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jarmo Moilanen (jarmom_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 30.04.1999



Moro,

Näyttää nyt vahvasti siltä että Walter Tape saapuu Suomeen toukokuun lopussa ja siten 29.5. päivämäärän kannattanee näin alustavasti jokaisen rustata kalenteriinsa halotapaamisen varalta. :) Ilmeisesti halomiitingin käytännönjärjestelyjä voi jo alkaa miettimään. Täältä Oulusta päin hommaa on hiukan hankala organisoida. Tapen vajaan viikon kestävän vierailun muu ohjelmisto on vielä avoinna.

Itse ehdottaisin halomiitingin oheen semmoista "työryhmää" jossa käydään läpi vanhempiakin harvinaisuushavaintoja jotka ovat viime aikoinakin yhä saaneet aikaan polemiikkia tyyliin että onko niissä kuvissa sitä mitä toiset sanovat siellä olevan. Pitänee tehdä listaa merkittävimmistä mainituista tapauksista joita onneksi ei ole turhan paljon. Pitänee pyytää Tapea tuomaan muutamia merkittäviä ja kiisteltyjä kuvia joita häneltä löytyy (esim. Boulderin näytelmän sivuavavaiheen kuvat).

Niin ja Resolutesta sen verran vielä että 16.4. ainoa tuntemamme sikäläinen pariskunta teki varsin merkittävän havainnon kun he laskeutuvasta lentokoneesta (olivat mukana ruokatarvikelennolla Bathurstin saaren pohjoisosan jäälle) havaitsivat ensin Bottlingerin renkaan ja 15 minuuttia myöhemmin alhaalta käsin 2xellipsihalon. Harmi että kone kääntyi laskussa siten että mahdollinen ellipsien ja Bottlingerin yhtäaikainen näkyminen jäi havaitsematta. Bottlingerien ja ellipsien samasyntyisyyshän on ollut kauan tiedostettu "tosiasia" mutta sitä ei valitettavasti ole vieläkään onnistuttu vahvistamaan havainnoin. Tämä havainto on jo hyvin lähellä onnistua siinä mutta tuo 15 minuuttiakin riittää epävarmuustekijäksi. Mutta eiköhän me vahvistamattakin voidaan toki todeta että se on kutakuinkin selvää että Bottlingerit ja ellipsihalot syntyvät samoista kiteistä (sillä varauksella toki että Bottlingerit voivat syntyä teoriassa myös sopivassa liiketilassa olevasta tavan kiteestä tai lumihiutaleesta).

Jarmo



Jarmo Moilanen
Vattukuja 14 as 14
90460 OULUNSALO
e-mail: jarmom_at_netppl.fi
home page: www.netppl.fi/~jarmom/index.htm