Ursa   Cygnukset   Cygnus 2010   Infolista   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

Cygnusinfo

Kirjoittajan mukaan: Marko Myllyniemi (marko.myllyniemi_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 06.07.2010



Koska Cygnukseen on enää reilun viikon verran aikaa, lienee sopiva hetki hieman kerrata & informoida muutamista asioista.  

INFOPISTE   Tapahtuman infopiste on päärakennuksessa heti oikealla kun tullaan pääsisäänkäynnistä eteisaulaan, opasteita seuraamalla pitäisi löytymän.  

Infopisteen päivystäjillä on käytössään myös päivystyspuhelin, johon voi soittaa, ellei infopisteellä ole päivystäjää paikalla juuri sillä hetkellä kun Cygnus -vieras tulee ilmoittautumaan. Päivystyspuhelimen numero on (046) 583 4715 ja se on voimassa ainoastaan tapahtuman ajan. Numero tulee näkyville myös infopisteen ovelle.  

Ennakkoon ilmoittautuneet Cygnus-vieraat saavat infopisteestä ilmoittautumisen yhteydessä nimikyltit, ruokailuja tilanneet saavat samalla myös ruokailuliput. Nimikylttitaskut pyydetään palauttamaan infopisteelle ennen Cygnukselta lähtöä.  

Tapahtuman toimitsijat erottaa muista Cygnus-vieraista nimikyltistä, jossa on sekä Helapää- että Jussi-kuviot (muiden kyltistä löytyy ainoastaan Helapää).  

YLEISTÄ   Säännöistä sen verran, että kurssikeskuksen oma järjestyssääntö kieltää metelöinnin klo 23-7 välisenä aikana, mutta pyritään noudattamaan yleensä käytössä olevaa 22-8 sääntöä (muutoinkin majoitustiloissa ja teltta-alueiden luona kannattaa välttää kovaäänistä toimintaa, mikäli joku harrastajakollega haluaisi levätä myöhään venyneen havaintoyön jälkeen).  

Sisämajoittujat huom! Muistakaa ottaa omat liinavaatteet tai makuupussi mukaan!  

Kurssikeskus sijaitsee metsäisessä maastossa, joten käärmeitäkin alueella esiintyy, mikä kannattaa huomioida kaikin tavoin (mm. voimassaoleva kyypakkaus) erityisesti helteiden jatkuessa. Kannatta myös muistaa huolehtia nestetasapainosta, mikäli kelit jatkuvat lämpiminä.  

LIIKENNEYHTEYKSISTÄ   Kalajaisjärvellä on kaksi leirikeskusta, Ilmajoen seurakunnan ja Ilmajoen kunnan. Seurakunnan leirikeskus on järven länsirannalla eli mikäli joku on tulossa Jurvan kautta, kannattaa matkaa vielä jatkaa järven itäpäähän (Koskenkorvan suuntaan), jossa vastaan tulee kyltti ”Kalajaisjärven leirija  kurssikeskus”, joka siis toimii Cygnuksen tapahtumapaikkana (tuonne, kuten muutamaan tärkeimpään risteykseen tulee luonnollisesti Cygnus-kyltit).  

Noin muutoin liikenneyhteyksien tiedot Cygnus-sivuilta: http://www.ursa.fi/c2010/yhteydet.shtml  

TUPAKOINTI JA ALKOHOLI   Rakennusten sisätiloissa on tupakointi ehdottomasti kielletty (tupakkalaki)! Tupakointi on sallittu ainoastaan piha-alueella siihen osoitetuilla paikoilla (tuhkakupit).  

Ja vaikka Cygnus nyt järjestetäänkin sen kuuluisan Koskenkorvan tehtaan kotipitäjässä, niin toivomme lämpimästi, että Cygnus -henkeä ylläpidettäisiin jotenkin muuten kuin ”korvatippojen” voimalla. Muutamasta pienestä neuvoa antavasta napanterista ei ”ruveta rutajamahan”, kunhan ei tuota häiriötä. Pesu- ja löylytilat pidetään vapaana nautintoaineista, oluet juodaan joko pukuhuoneessa tai ulkona.  

MUISTAKAA SIISTEYS   Roskat roskiksiin, tyhjät tölkit ja pullot laitetaan joko koreihin tai niille varatuille paikoille. Jokainen siivoaa majoitustilansa ja -ympäristönsä Cygnukselta lähtiessään. Sisämajoittujien on hyvä pitää mielessä, että ulkokengät kannattaa puhdistaa kunnolla ja mieluusti ne kannattaa jättää majoitushuoneeseen astuttaessa jo ovelle (niin selviää vähemmällä siivoamisella).  

RUOANLAITTO   Ruokatarvikkeita voi säilyttää ruokasali-luentotilan nurkassa olevassa kylmiössä (merkitkää omanne). Saatavilla on kahvinkeitin, vedenkeitin ja mikroaaltouuni.

Grillikatoksessa saa käyttää ainoastaan grillihiiliä, mahdollisuuksien mukaan kannattaa ottaa siis säkillinen hiiliä mukaan, mikäli tietää grillaavansa. Lakeuden Ursa pyrkii myös järjestämään muutaman pussin hiiliä sekä sytytysnestettä hätävaraksi.  

Päärakennuksen katetun ulkoterassin takassa poltetaan perinteisesti puita, joita löytyy terassin alla olevasta varastotilasta.  

Tulenkäsittelyssä (myös primus-keitintä käytettäessä) kannattaa nyt noudattaa erityistä huolellisuutta, sillä ainakin tämänhetkisten sääennusteiden perusteella Cygnus -viikolla on erittäin suurella todennäköisyydellä voimassa metsäpalovaroitus.  

TIETOLIIKENNE JA AV-VÄLINEISTÖ   Tietoliikenneyhteydet: kunnan mikrotukihenkilön kanssa on sovittu, että paikalle saataisiin langaton verkkoyhteys ja tukiasema tapahtuman ajaksi.  

Kurssikeskuksen ruokasali-luentotilasta löytyvät videot ja TV, minkä lisäksi sinne saadaan tilaisuuksien ajaksi tietokone ja datatykki esityksiä varten. Tuomme paikalle myös Lakeuden Ursan datatykin ja jonkinlaisen kannettavan, josta löytyy PowerPoint.  

WCT, PESUTILAT JA SAUNAT   Pesutilat ja WC:t löytyvät saunarakennuksen lisäksi päärakennuksesta. Naiset käyttävät N-siiven sosiaalitiloja ja miehet M-siiven sosiaalitiloja (kirjain löytyy käytävän ruokasalinpuoleisesta päästä). Myös saunassa on omat osastot miehille ja naisille, saunaan mahtuu 7 henkilöä kerralla/puoli. Perhesaunavuorot ovat varattavissa infopisteestä.  

LÄHIMMÄT PALVELUT   Lähimmät kaupat, pankkiautomaatit, postipalvelut ja huoltoasemat löytyvät Koskenkorvalta ja Jurvasta, jonne molempiin on n. 15 km. Koskenkorvalta löytyy myös Jari Mäen Koskenkorva West, joka on Amerikan autoihin ja tuotteisiin erikoistunut yritys, kannattaa käydä vilkaisemassa.  

Lisää kauppoja, pankit, Alkot ym. löytyy Ilmajoelta tai Kurikasta, molempiin tulee matkaa n. 23 km. Ilmajoen Tokmanni on todennäköisesti lähin tavaratalo, josta löytyy kattava valikoima erilaisia työkaluja ja rakennustarvikkeita tähtiharrastajan tarpeisiin edullisilla hinnoilla, ja ellei hinnalla ole väliä niin K-rauta, Agrimarket ja K-maatalous palvelevat molempien pitäjien keskustoissa.  

SAHANNEVAN OBSERVATORIO   Cygnus-vierailla on mahdollisuus käydä tutustumassa Lakeuden Ursan Sahannevan observatorioon Cygnukselle tullessa torstaina 15.7. klo 12-15 välisenä aikana, tai Cygnukselta lähtiessä sunnuntaina 18.7. klo 14-16 välisenä aikana. Näillä näkymin erillistä excursiota observatoriolle ei järjestetä, sillä matkat mukaan lukien puhutaan n. 3-4 tunnin keikasta.  

Ajo-ohje (kartta) löytyy Google Mapsista:

http://maps.google.fi/maps?f=q
<http://maps.google.fi/maps?f=q&hl=fi&geocode=FZzZvAMdfmlcAQ%3B,62.699073,22 .866497&q=62.699073,22.866497&ie=UTF8&ll=62.699073,22.866497&spn=0.008784,0.

026093&z=14&iwloc=addr>

&hl=fi&geocode=FZzZvAMdfmlcAQ%3B,62.699073,22.866497&q=62.699073,22.866497&i
e=UTF8&ll=62.699073,22.866497&spn=0.008784,0.026093&z=14&iwloc=addr  

LÄÄKÄRIPÄIVYSTYS   Lääkäripäivystys Cygnus-viikolla seuraavasti:  

Ilmajoen terveyskeskus  

Arkisin ja viikonloppuisin (06) 4191 501, 044-4191 501, ma-pe klo 8-22 Viikonloppupäivystys Ilmajoen terveyskeskuksessa 16.-18.7.: pe 16-22, la 8-22, su 8-22

Ilmajoen terveyskeskus Pappilantie 2, Ilmajoki

Kartta:
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?x=2427143 <http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?x=2427143&y=6 960033&srs=&text=Ilmajoen+terveyskeskus+Pappilantie+2&scale=4000&action=link
&mode=&lang=FI>
&y=6960033&srs=&text=Ilmajoen+terveyskeskus+Pappilantie+2&scale=4000&action=
link&mode=&lang=FI  

Yöpäivystys (klo 22-8) aina Etelä-Pohjanmaan keskussairaalassa Seinäjoella, puh. (06) 415 4555  

HÄTÄTILANTEESSA   Pelasta ensin muut, rajoita vahinkoja ja soita yleiseen hätänumeroon 112, tapahtumapaikan osoite on Kalajaisjärven leiri- ja kurssikeskus, Kalajaisjärventie 45, Ilmajoki. Kerro rauhallisesti, mitä on tapahtunut, missä on tapahtunut, onko ihmisiä vaarassa. Älä sulje puhelinta ennen kuin saat siihen luvan.    

Terveisin,

MarkoM