Ursa   Cygnukset   Cygnus 2001   Cygnusforum   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

cygnusforum-l@ursa.fi

viestiarkisto

Tämä cygnusforum-l@ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

From: Jouni Sorvali (jouni.sorvali@kymp.fi)
Date: 08.05.2001 14.04

  • Seuraava viesti: Veikko Makela: "RE: Tietokoneista"

    Terve ! Ilmeisesti C:lle on tulossa taas useampiakin tietokoneita ja ne kai verkotetaan ? Mulla olisi tulossa oma kone mulmediavarustuksella
    ( Äänikortti + kaiuttimet + pottoasema + mv.lasertulostin + Zip-asema + verkkokortti + 600 dpi skanneri + DVD ym.) Ajattelin että jos joltakulta lötyy kone jossa on myös äänikortti ja kaiuttimet, niin voisi lähiverkon kautta kokeilla Webbikameroilla sellaista pienimuotoista videonevottelua kahden koneen välillä. Multa löytyy tarvittavat 2kpl Webbikameroita ja softat sekä mikrofonit (softat, kameraohjelman ja NetMeetingin joutuisi asentamaan siihen toiseen koneeseen jossa saisi mieluummin olla joku 350-500 MHz Celeron tai P II / PIII prossuna) Sen verran on tullut kokeiltua että NetMeeting-ohjelmalla yhteys kahden koneen välillä lähiverkossa toimii, yhteys muodostetaan IP-numeron valinnalla. Chattailu ja tiedojen siirto ainkin toimivat mutta kameroita en vielä tässä vaiheessa ole kerinnyt testaamaan mutta eiköhän se tule tehtyä muutaman päivän aikana. Ilmoittelen tällä foorumilla sitten miten onnistui.

    Cygnuskesää odotellessa hyvää kevättä T. jouni_ sorvali@surfeu.fi