Ursa   Cygnukset   Cygnus 2001   Cygnusforum   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

cygnusforum-l@ursa.fi

viestiarkisto

Tämä cygnusforum-l@ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

From: Timo Kinnunen (stars@personal.eunet.fi)
Date: 13.04.2001 20.23


   Tervehdys,

   Tiedossani ei ole milloin yhdistystoimintaan liittyviä asioita aiotaan käsitellä, mutta olisi aloite, joka mielestäni ehdottomasti sinne kuuluu - nimittäin tähtitornien koordinaattien määrittäminen ja julkistaminen. Käytännön merkitystä tällä on lähinnä pikkuplaneetta- ja tähdenpeittojaostolle, mutta sen puitteissa ei asia mene perille eli yhdistysaktiiveille. Heiltähän jos keltä voisi odottaa että paikallisyhdistyksen tai muun tähtitornin sijainnin voisi GPS:llä saada mitattua. Ainoastaan Nyrölän tornin koordinaatit ovat nyt verkkosivuilla nähtävissä.

   Asia nyt ei ole sen monimutkaisempi, mutta vaatii nyt ainakin selvyyden tehdäänkö paikannukset yhteistyössä vai kukin yhdistys itse. Jos on tarve suojata tornia ilkivallalta, voisi antaa koordinaattiluetteloon osoitteen, mistä tornin koordinaatit on saatavilla.

   Astrometrian parantuessa on vähitellen saatavilla yhä useampia viime hetken ennusteita, missä (tähtitornissa) jonkin pikkuplaneetan tähdenpeitto tulisi näkymään.

terv. Timo Kinnunen